torek, 12. junij 2007

Ranking v Managerzone

Medtem, ko sem danes nestrpno čakal na update forme - torek je navadno najbolj pomemben dan, če pozabimo na sredo in nedeljo - sem pogledal še na rank lestvico. In lej ga zlomka, NK Macolar na 56 mestu. Lep skok med prvih 100.

Ker sem prejel kar nekaj vprašanj, kako se računa ta rank, sem se odločil to temo posebej predstaviti. Gre za zelo nejasno zadevo, saj o ranku in kako se računa Crew molči. So pa zato nekateri drugi entuziasti porabili več časa za razkodiranje tega misterija.

Moje mnenje sicer je, da je ranking precej ohlapna zadeva in visoko mesto na lestvici ne pomeni kaj dosti. Je pa razmeroma lep pokazatelj aktivnosti ekipe, oziroma managerja.

  1. Točke so zbrane za zadnjih 8 tednov, kar pomeni, da je potrebna stalna aktivnost, da se točke obdrži. Zato včasih drsimo po lestvici navzdol, tudi če zmagujemo.
  2. Samo zmage prinašajo točke. Za poraze in neodločene tekme, ni točk. Prav tako se ne odštevajo. Če si zmagal v ligi pred osmimi tedni, danes pa zgubiš, ker nisi uspel obdržati točk izpred 8 tednov.
  3. Gol razlika nima vpliva na točke.Nasprotnikov rank nima vpliva na število točk ob zmagi - vseeno je, ali premagaš zadnjega ali prvega na lestvici.Število točk za zmage:
  4. Prijateljska tekma: 5 točk;Pokal, prvo kolo: 25 točk;Pokal, playoff: 35 točk;Prijateljska liga, prijateljski pokal: 0 točk;Liga - odvisno od divizije:
Div9 50 točk
Div8 55 točk
Div7 60 točk
Div6 65 točk
Div5 70 točk
Div4 75 točk
Div3 80 točk
Div2 85 točk
Div1 90 točk
Prva liga 95 točk.

Poleg tega je tu še nekaj dodatnih dejavnikov. Prvo je to, da vsak ponedeljek vsaka ekipa dobi fiksno število točk, glede na to, v kateri ligi igra. Nedeljski poraženec dobi v ponedeljek enako število točk kot zmagovalec, zmagovalec pa dobi 2 krat toliko točk.

Svoje prispevajo tudi stroški. Če se stroški povečajo, se točke znižajo, če se zmanjšajo, se točke povečajo.

Sedaj je marsikomu verjetno jasno, da je položaj na rank lestvici bolj ali manj nepomemben...

1 komentar:

Anonimni pravi ...

če nebi blo teh stroškov omenjenih umes bi bla lestvica še kr nekak realna