ponedeljek, 18. junij 2007

Poraz s 3-1 - bilo bi lahko hujše

Pred tekmo je bilo jasno, da bi vse drugo kot poraz bilo na meji čudeža. V bogatih komentarjih številnih managerjev na "Poškodbe pred jutrišnjo tekmo" pa lahko zvemo številne izčrpne in lucidne misli vrhunskih managerjev v prvi slovenski ligi. Za njihov prispevek se zahvaljujem, saj mi dajejo motivacijo in inspiracijo za pisanje v ta blog.

Kar se tiče komentarjev Herbnatorja aka Sašota, ki glorificira svojo taktiko, me samo zanima, kako bo delovala proti vrhunskim ekipam. Pri NK Macolar je pač tako, da če se eden iz prve enajsterice (ni naključje, da sem jim dal števlike od 1 do 11), poškoduje ali je odosoten, je to velik hendikep.

Tito, ki se v prvi ligi bori za obstanek, me dnevno postavlja pred neka dejstva o tem, kako sem naredil napako s prodajo Korompaya, domnenvno najboljšega igralca in prvega strelca. Ne vem, če si je Tito pogledal statistike Madžara, a slednji gotovo ni sodil med top igralce naše lige. Nekaj porazov zapored, ne samo v ligi, tudi v ostalih pokalih je pokazalo, da je sprememba ekipe nujna še v tej sezoni. To je edini način, da lahko naslednjo sezono bolj ali manj mirno odigram. Prihajajo močne ekipe, ki ne poznajo poraza, npr. NK Karantanija in še bi lahko našteval.

V sredo je nova težka preizkušnja. Greenhornsi, s katerimi imam neporavnane račune, bodo gotovo ponovno temeljito analizirali vse moje poteze in potezice. Ni še jasno, ali bo Slemenjak na red. Še sveža nocojšnja zmaga v National Cupu ne pomeni prav nič. Še posebej zato ne, ker je bil odločilni gol dosežen šele v 93. minuti. Pričakujem tudi, da Mr. Green skriva še kakega aduta v rokavu, ni tako zelen, kot si morda mislimo.

To je to.. sedaj pa upam, vsaj na ohranitev dobre forme...


2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Hmmm...raje bi zmagal danes in izgubil v sredo:(((, ampak tako pač je. Ostaja še povratna.

Anonimni pravi ...

na to pa moram replicirat...

ena pomembnih statistik, ki si jo spregledal je experience. Lahko mas 10 na shooting, a ce ne bo experienca bojo zoge letele v VIP lozo in veliko bo padcev po tleh.

Poleg tega je se ena zadeva, in to je killer instinct, ki ga eni igralci majo drugi ne. Da ugotovis kaj in kako samo pogledas statistiko zadetih golov in vemo kje je bil korompay.

Herbi je lepo povedal, taktiko ki zmaguje se ne menja! Se manj pa prodajas sredi sezone, ze zaradi poskodb (ajde ce bi zamenjal napadalca z naapdalcem).

In cista naivnost je, da nepreizkusenega youtha, postavis v vlogo glavnega strelca. Jaz mislim da se bo slemenjak unesu, ni pa nujno. Tko, da bomo vidl kako dolgorocna napaka je bla to.