torek, 26. junij 2007

Ena o formi in prijateljski Ligi Mladosti

Forma... je ključna. Forma je zakon. Brez forme ni fore, ni uspeha in ni pokala. Kako do forme ni skrivnost, o tem pišejo v najboljšem neuradnem vodiču MZ na katerega sem se že skliceval: http://www.fab.dial.pipex.com/mz/players.htm . Dobro pa je tudi razumeti formo. Do sedaj sem o tem govoril z kar nekaj slovenskimi managerji, tudi predstavniki prve lige, pa so se smejali, ko sem omenil, da imam formo 9.4. Govorim o povprečni formi cele ekipe. Tisti formi, na malem grafu, ki se nam prikaže in ki ga čakamo vsak torel. Razlaga je preprosta. Pri tej trenutni formi, imam 32 igralcev. 2 imata 8@, 1 celo samo 7@, ostali pa 9@. In kje je tukaj možno dobiti 9.4?

Odgovor je v zaokroževanju podatkov (navzdol), skilov in očitno tudi forme. Mi namreč vidimo 9, v resnici pa je v ozadju lahko 9.00, 9.01, ali pa 9.99. In če imaš res srečo, da greš totalno optimalno, boš imel igralca s formo 10. Čeprav mislim, da je celo več kot dve mesti za decimalko, tako da bo 10 prej redkost kot pa nekaj dokazljivega.

Za lažjo predstavo, o čem govorim in kje je zdaj 9.4, dodajam mojo trenutno sliko.


Druga reč, o kateri bi rad pisal, je Liga mladosti. Gre za najsterejšo vseslovensko MZ prijateljsko ligo. Njena osebna izkaznica:

Tradicionalna prva vseslovenska prijateljska liga v MZ. Ima izjemno zgodovino, zmaga pa je zato še posebej prestižna. Vabljeni so vsi slovenski managerji.

DOSEDANJE ZMAGOVALNE EKIPE LIGE MLADOSTI

WoTaM United (herbnator) - apr 05
Slovenia Wants Own League (coach_th0rest) - jun,sep,nov 05
NK Svoboda (coach_th0rest) - mar 06
Welski partizani (gaber) - jun 06, avg 06, maj 07
Cudahy (alens) - sep 06

Lestvica zmagovalnih managerjev v Ligi mladosti
1. Coach_th0rest - 4
2. Gaber - 3
3. Herbnator - 1
4. Alens - 1


Trenutno zbiram prijave za Ligo mladosti - počitnice 2007. Nekaj je še prostih mest, za sodelovanje je treba plačati €1 (ki ga dobi Managerzone, ne jaz). Če je še kdo, ki bi se rad prijavil, ali pa ve, za koga, ki bi rad igral, naj to nemudoma sporoči. V nekaj dneh bom namreč zadevo pognal, saj bi se čimprej radi pomerili za ta prestižen naslov. Aktualni zmaguvalec je Gaber s svojo Waleško ekipo. Morda je to ena njegovih zadnjih sezon v tej otoški državi, saj je zaprosil za prestop v Slovenijo, kjer bo sicer začel od začetka - če mu omogočijo igranje.

Javite se, lahko tudi tu v blogu pustiš komentar s svojo številko ekipe ali uporabniškim imenom, in neumudoma dobiš vabilo.

5 komentarjev:

Unknown pravi ...

herbnatorja ves da moras stet :)

Anonimni pravi ...

nepomemben podatek

- ker je to forma vseh igralcev skupaj, tudi mladincev (kaj ti bi to pomagalo?)

- tud ce bi vedel kaksna je forma tuje ekipe, kaj hudica bos s tem. Ves da so v formi ali pa niso, vplivat na to ne mors.

Unknown pravi ...

No...pa sem tukaj uradno....prijavljen:)))

Mogoče bi se tudi jaz prijavil v ligo mladosti...sploh če se bo pričela že v premoru med sezonama!

Anonimni pravi ...

ce je forma v decimalka, potej je logicno da bi bli tud skilli/attributi ?

Unknown pravi ...

@gaffer tito: preberi še enkrat in boš dobil odgovor: da.