ponedeljek, 21. april 2008

Breaking news: MZmanager zapira vrata 13.000 uporabnikom

Danes pozno ponoči je Flemming, razvijalec in lastnik programa MZ manager za pomoč managerjem v spletni igri ManagerZone objavil nepričakovano odločitev: End of the line for fc_curling and MZ Manager.

Zanimivo je, da so na odločitev burno reagirali prav vsi, od administratorjev do navadnih uporabnikov. Govori se, da je prek 13.000 uporabnikov programa MZ manager ostalo opeharjenih. Flemming namreč navaja, da je za njegovo odločitev predvsem neodgovorna Ekipa MZ, ki noče z njim sodelovati.

To me zelo spominja na čas okoli 5 let nazaj v Hattricku, ko so se dogajale zelo podobne pripetije. Sam gledam precej bolj razumno na celotno stvar in ne bi ravno napadal Ekipe MZ, kot je se dogaja v tem trenutku. Naj samo spomnim na precej neprofesionalno support ekipo pri MZ managerju; o tem sem pisal v "Lahko igraš MZ brez pripomočka MZmanager?" Za tiste, ki pravijo, kako Ekipa dela krivico Flemingu samo vprašanje, je MZ manager tu zaradi spletne igre ManagerZone ali je ravno obratno?

Dejstvo da 13.000 uporabnikov ne zna (???) igrati igre brez pripomočka je smešno. MZ manager je (bil) odličen pripomoček na začetku za vsakega managerja, potem pa postane navada ali bolje razvada.

Seveda trenutna situacija ni dobra, diskontinuiteta MZ mangerja lahko povzroči tudi manjše zanimanje določenih managerjev. Po drugi strani pa tisti, ki znamo izbirati taktiko, spremljati igralce in trening tudi brez pripomočka, lahko vse to izkoristimo v svoj prid. Vidim pa izjemno priložnost za programerje, ki bi se hoteli ukvarjati s tem in v okviru novega projekta za razvoj orodij za MZ.

Sklepna beseda: ni to prva taka grožnja Flemminga, vsekakor bo končal naslednjo verzijo, ki naj bi bila delujoča, verjetno pa bo potem vseeno nadaljeval z razvojem, saj je videti, da ima željo po zaslužku, ki pa ga najverjetneje noče deliti s podjetjem, ki je lastnik igre Managerzone. Menim, da bomo slej ko prej dobili novo izjemno orodje za pomoč pri igranju, pa naj se imenuje MZ manager ali MZ pro-asist. Konkurenca je vedno dobrodošla.



3 komentarji:

Perun pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Perun pravi ...

V prvem komentarju je blo toliko pravopisnih napak, da sem ga mogu zbrisat :P

Tule se v veliki meri s tabo ne morem strinjat ... ne gre za znanje ali neznanje igranje MZja brez pripomockov, gre za resnicno katastrofalen in user UNfriendly vmesnik na managerzonu - se vedno se zdim sam sebi neumen, da spilam tako do uporabnika neprijazno igrico ... In MZManager je napravil lep del dela, ki bi ga morali narediti razvijalci MZja ... Pravzaprav bi mu morali placati za njegov izdelek, ne pa da mu ocitajo njegov zasluzek ...

In ko smo ze pri primerjavi med HT in MZ ekipo - ne glede na vse zamere, ki jih pridno gojim do HTjevcev, je njihov odnos do uporabnikov in razvijalcev svetlobna leta pred tem kar ponuja MZ ekipa - ne morem se znebiti obcutka, da tole dela ekipa srednjesolcev, ki se ni vzela osnov ekonomije in še česa :)

Unknown pravi ...

Moja napoved se je uresničila. Prej kot v enem tednu se je stvar razrešila, MZmanager je edino in glavno uradno MZ orodje... Zaradi enega tedna izgubljenega treninga pa tudi nihče ne bo občutil posledic.