nedelja, 13. april 2008

FAQ: Kupil sem igralca, vendar ga ni v ekipi, sem bil ogoljufan???

Skoraj vsa teden pride na support.si email, da igralec, ki ga je manager kupil, ni prišel v klub. Celo taki primeri so, ko managerju trgajo celo denar, igralca pa od nikoder. Res to ni dobro razloženo v slovenski verziji, saj FAQ - pogosto postavljena vprašanja - ne deluje iz tehničnih razlogov.

Angleška verzija lepo pojasnjuje ta primer, postopek pa je popolnoma logičen. Ni namreč pričakovati, da bi bil prehod igralca v isti sekundi... menjava ekipe torej traja. Zato je treba pri nujnih nakupih (in prodajah) upoštevati, še vsaj kakih 30 ur na deadline, ki ga ima igralec. Kupujmo torej igralce par dni, preden jih želimo uporabiti.

FAQ English:

The deadline has passed and my new player has not arrived. Where is he?

Players take 24-30 hours after the deadline to arrive at their new clubs. This givesthe Game Assistants some time to check the transfers to check all transfers forpossible cheating.

FAQ slovensko:

Rok za nakup igralca je mimo, vendar moj nov igralec ni prišel v ekipo. Kje je?

Igralci potrebujejo od 24-30 ur po koncu zadnjega roka za nakup, da pridejo v nov klub. Ta čas je namenjen zato, da Administratorji igre imajo čas za pregled transferjev za morebitne poskuse "prijateljskih nakupov" oziroma goljufanja - igranja v nasprotju s pravili glede nakupovanja in prodajanja igralcev.

Dodati pa moram še to, da gre za avtomatsko časovno omejitev, tako je eden izmed managerjev mislil, da sem v neki tekmi z njim zlorabil svoja pooblastila in namerno zadrževal njegovega igralca v prihodu. Za vse administratorje velja, da ne smejo uporabljati administratorskih pravic v svoj prid; sam tako vodim ekipo ločeno od administriranja. Vsi administratorji so tudi pod drobnogledom, GA recimo s strani MA, oboji pa od Crew (ekipe).





3 komentarji:

turklo pravi ...

jah kr drži po 24urah pride igralec ko ga kupiš...mla odstopanja so kakšno uro. No saj tko je blo pr mojih nakupih :D

gaber pravi ...

Sem 100% preprican da lahko administrator pospesi prestop. Res je da obstaja avtomaticna zamuda 1 dneva, vendar ce gre administrator cez transfere in jih odobri lahko igralec prestopi ze ob prvem updatu.

Unknown pravi ...

Ne Gaber, tu se pa motiš...V detajle pa ne smem.