sobota, 26. april 2008

Začetek sezone brez večjih presenečenj v prvi ligi

Nova sezona se je začela kar hitro. Ravno smo se navadili na razpored brez ligaških tekem, že se je začela nova, 26. sezona. Prvo kolo je bilo v sredo, v prvi ligi pravih presenečenj ni bilo. Med novinci je prikazal odlično igro NK Slovan, ki je iztržil remi na gostovanju pri Volkih. Ali pa morda bolje, Volki so komaj ušli porazu v tekmi, kjer je Slovan na terenu pokazal precej več.

Aktualni slovenski prvak NK Revolucionar je proti AISNERENu (nekdanjim Karantanija Rangers, še prej NK Karantanija) doživel pravo katastrofo. Poraz s 5-1, rdeč in rumen karton, manj priložnosti, manj atraktivnih akcij.

Pravzaprav je prvo kolo bolj kot v rezultatskih presežkih in presenečenjih odmeval po izjemni prodaji slovenskega reprezentanta. Grebatorjem je uspel veliki met:

4/26/2008
Todor Brezovec EVERTON GARDAWICE
+417 894 662

Brezovec, za katerega so se potegovali tudi nekateri direktorji slovenskih ekip, je presegel s svojo ceno vsa pričakovanja in tudi zmožnost naših managerjev. Na drugi strani pa si je Perun lepo povečal svoje klubsko bogastvo. Za tiste, ki imate ekipo v MZ krajši čas, je teh 400 milijonov neverjetnen denar. A po drugi strani tudi motivacija, kaj se da doseči z dobrim dolgotrajnim treningom.

Pred nami je torej še ena zanimiva sezona, ki pa bo še dolga. Soditi o moči posameznih ekip po prvi tekmi, bi bilo še močno preuranjeno. Ali je NK Slovan imel le izjemno srečen dan in Volki smolo, je Wotam res tako močan, bo imel AISNEREN po drugem kolu že dve zmagi proti ekipama iz neranljivih 7? Odgovore dobimo jutr dopoldan.

Še nekaj tekem, ki so vredne ogleda:
AISNEREN - NK Macolar 4/27/2008 10:15am - TOP 7 ekipi, oba z zmago po prvem kolu
F.C.GO-GO TEAM - Greenhorns 4/27/2008 10:15am - Dvoboj staroselcev, kjer je vsaka iztržena točka vredna 2;
NK Slovan - Grebatorji 4/27/2008 10:15am - Kje je Slovan, lahko preseneti tudi Grebatorje?

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zanimivi dvoboji...ni kaj!

Zame zelo pomembna tekma proti GO-GO teamu, ki spada v serijo tistih petih tekem na začetku sezone, ki jih bom odigral brez dveh standardnih igralcev, ki se še vedno nahajata v kampu. Izkupiček po teh petih kolih v katerih igram izključno z ekipami, ki niso člani elitne sedmerice bo pokazal ali je bila odločitev pravilna ali ne.

Tudi ostali dve tekmi pa bosta odgovorili na kar lep kupček vprašanj o razmerjih moči med klubi v letošnji Top ligi!

Anonimni pravi ...

To prvenstvo pa utegne bit še zelo zanimivo.
Ker nikakor ne uspem sestavit učinkovite taktike, se bojim , da se bomo Volki morali še zelo potruditi, da bi sploh ostali v prvi ligi, kakšne borbe za naslov pa tudi ta sezona ne kaže. Puške pa vseeno še nismo vrgli v koruzo.
Malo me tolaži dejstvo, da je Slovan tudi proti Grebatojem pokazal dobro igro in da morda le nismo tako zanič., kot sem posumil. Malo nas daje neučinkovitost v napadu in pa dovolimo preveč priložnosti nasprotnikom (kot že prejšnjo sezono). Kako pa to rešit še nisem pogruntal. Morda 6 igralcev v obrambo :s

Unknown pravi ...

res je ... novinci so prvic od kar potekajo slovenska tekmovanja pokazali zobe.

treba bo igrati na vso moc, z vsemi razpolozljivimi igralci in z najboljso mozno izbrano taktiko.

wolf tudi sam se pri enakih vprasanjih vedno znova lovim. veliko je k razumevanju pomagal 3d model, pa vendar mislim da bi tisti, ki bi zadel oboje - in pozicijo igralcev in taktiko bil stalno v vrhu.

no ja da se tudi na drugacen nacin, vendar pa za taksne odgovore nisem pristojen jaz ... bo treba karantanca prasat :)

braća zgleda da letos ne bosta krojila vrh, vsaj tako kaze po prvih dveh kolih, pa se kdo drug tudi ne :)

zato pa je MZ (cedalje bolj) zanimiv.

turklo pravi ...

NK SLOVAN

:D...zgleda se me drži mal sreče v začetku sezone :D...ampak nažalost je vsega lepega enkrat konec :S...mislm da za sam vrh definitivno nimam šans, lahko pa komu še sladko prekrižam načrte :D

Perun pravi ...

V tretjem kolu bo ekipa Grebatorjev priblizno taka kot naj bi bila v tej sezoni (razen enega napadalca - en poskodovan, drugi v kampu) ...

Veliko sem delal na izboljsanju ekipe po tekaskih sposobnostih - tako ima sedaj prva deseterica (brez golmana) povprecno hitrost 6,6 in povprecno kondicijo 5,6 (dva s slabo stamino 4 menjata na polcasu, tako da je v bistvu tudi stamina malce boljsa) ...

Anonimni pravi ...

Jaz imam hitrost 5,6 in kondicijo 5,2! Torej me boš premagal!:))

Anonimni pravi ...

Imam pa izkušnje 7,8!:))