sreda, 12. december 2007

Priprave pred tekmo - ključ do uspeha

V MZ res igramo toliko tekem, da se na vse ne da niti ni smiselno pretirano pripravljati. Kljub temu pa so vsaj ligaške tekme tiste, ki zahtevajo kakšno minutko več, kot samo postavitev igralcev po igrišču. Če ni časa za analizo nasprotnika in prilagoditvi igre glede na njegove šibke in močne točke, potem je potrebno nujno preveriti vsaj nekaj točk v lastni postavitvi.

  1. Ali je postavljena prava taktika, z najboljšimi igralci? - Nekateri namreč igramo precej različnih lig. Ko sem igral v U-20 ligi se mi je tudi pripetilo, da sem kakšno pomembnejšo tekmo odigral z mladinci. Nekateri so imeli s tem še večje probleme.
  2. Ali imaš nastavljene strelce prostih strelov in enajstmetrovk? - Pri prostih strelih velja upoštevati Gabrov nasvet o pomembnosti prostih strelov . Enajstmetrovke se sicer ne dogajajo prav vsako tekmo, včasih pa zanjo biti odločilne, na primer v poklanih tekmovanjih, ko se igra na izpadanje. To lekcijo je nedavno v National cup dobil Coach_tito.
  3. Poškodovani in kartonirani igralci ne sodijo v postavo! - Še zadnja točka, morda najbolj pomembna. Pred ligaško tekmo dober manager pregleda tudi to stran, kjer dobi poleg rdečih kartonov in poškodb svojih igralcev, tudi podatke za svojega nasprotnika. Predvsem kartonov takole v drugem delu sezone, kot smo sedaj, ni malo. Te informacije lahko ključno vplivajo na rezultat.
Kar 5 igralcev ne sme igrati v tem kolu v prvi ligi.

Ni komentarjev: