ponedeljek, 13. avgust 2007

Slovenska U-20 liga [sezona 23]

Dolgo sem premišljal, ali naj grem v organizacijo še ene prijateljske lige ali ne. Predvsem zato, ker gre za precej bolj zahtevno obliko, saj je omejitev glede starosti igralcev. Pri končni odločitvi mi je zelo pomagalo odločno mnenje coach_titota, da ima boljši podmladek kot jaz.

Resnično gre pri taki ligi za preizkus moči ekipe v prihodnosti - čeprav se seveda marsikaj lahko še spremeni, vendar pa je to lahko dober pokazatelj, ali delaš z mladino in ekipo prav ali ne. Primerjava na najbolj interestantnem nivoju za nas je seveda Slovenija. Zato vabim vse ekipe v Sloveniji, da se udeležijo te prijateljske lige. Če bodo moji slabo odigrali bo to jasen znak, da moram več denarja, časa in misli usmeriti k mladim, če bodo izstopali, bom vedel, da delam dobro in me čez 5 sezon ne bo strah začeti sezono.

Pravila
1. V postavi so lahko samo igralci, ki so bili na začetku sezone stari največ 19 let - torej prva generacija mladincev.
To bo seveda težko nadzirati, zato je ta liga težka. Vsak manager se bo moral potruditi in igrati le z igralci, ki jih je prijavil. Spisek bo dostopen na teh straneh in na tabli lige.
2. Kazen bo vzgojna. Ker se ne da kontrolirati in kaznovati morebitne kršitelje zgornjega pravila, tiste ekipe ne bodo več vabljene v to prijateljsko ligo, ki jo bom odpiral vsako sezono. V primeru kršitev, ki bi bistveno vplivale na razplet tekmovanja, bom posebno pravo - korigirano lestivco objavil tu.

Časovni vidik
Čeprav je bila liga narejena že pred tedni, je zbiranje pravih managerjev naporno, saj je potrebno vsakega seznaniti s posebnimi pravili. V praksi ti pomeni, da bo moral manager imeti eno igralno taktiko posebej rezervirano za U-20 postavo.
Z ligo želim štartati v začetku septembra, v primeru, da bo premalo prijav, bomo ustrezno podaljševali rok za zadnjo prijavo.
Če se bo le dalo, bodo tekme te lige, zaradi težavnosti le enkrat tedensko.

Prijavi se tu (moraš biti logiran v svoj MZ račun).

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Nobenega pretiranega zanimanja ni :(

Unknown pravi ...

Wolfy, za vsako prijateljsko ligo na področju Slovenije je problem in ni zanimanja. Nekaj je takih uporbnikov, ki nimajo denarja na računu, bodisi ker so premaldi, bodisi ker ne znajo narediti transferja. Delno je problem razmeroma toge in togotne slovenske mz skupnosti, saj smo na prvo srečanje kljub temu, da je bilo napovedano skoraj en mesec, pršli sami taki, ki se poznamo in nihče na nov.

Delno poskušam oživiti zadevo pri nas s tem blogom, vendar je zelo podoben problem, tudi sem hodijo eni in isti.

Morda si delam utvare, da je v ozadju še 50 managerjev, ki so resni... Po informacijah selektorja bo prej le peščica takih... Sem pa optimist, s časom se bo zadeva razširila, za u-20 ligo pa to pomeni, da bomo pač še malo morali počakati.

Anonimni pravi ...

Udeležencev pač bo kolikor bo....

thorest.....tale blog bi verjetno bolj zaživel, če bi imel še kdo možnost pripraviti kakšen prispevek...tako pa vsi samo čakamo na kakšen tvoj prispevek, da potem podamo na njega kakšno repliko...pa še tam smo relativno omejeni glede na temo, ki jo pač odpreš ali obdeluješ ti.

Tudi sam sem že premišljeval o odprtju svojega bloga...ampak mislim, da ne bi imelo smisla niti ne bi bilo nikakršnega učinka, če bi vsak pač odprl svoj blog. S tem se pač skupnost ne bi nič okrepila...

Unknown pravi ...

Saj blog kar živi, oziroma dokler je tistih 5 bralcev na prispevek imam razlog, da kaj napišem.

Kar se tiče tvojega blogiranja, ne vem, ne vidim razloga, zakaj ne bi drugi blokirali. Gre predvsem za osebne poglede, je pa nekaj, če se odločiš, potem moraš držati špuro. Ne 10 zapisov v 2 dneh, potem pa en mesec nič.

Glede lige, resno razmišljam, da bi odprl vrata tudi EX-yu, tam je le nekaj ekip, ki se redno udeležujejo plačljivih udeležb in Gabru. Pravila seveda za vsa enaka... Kaj mislite?

Anonimni pravi ...

Jaz se strinjam...naj se naredi kot Slowenian Open U-20 liga....

Kar se tiče bloganja...morda bom res odprl svoj blog...in verjetno ga bom odprl tudi za par resnih kolegov, ki bodo lahko dodali kakšen prispevek...predvsem mislim, da gre bolj za nadomestek za FORUM....

Perun pravi ...

Pravzaprav en konc foruma ze kaksni dve leti stoji na forum.htzine.com ... ampak tudi ni bilo kaksnega zanimanja ... morebiti nekaj takega kot je www.htzine.com z moznostjo vnosa clankov vseh zainteresiranih bi pa morebiti blo clo zanimivo - ce je kaksen interes lahko en dopoldne zmecemo skupaj stran ...

Unknown pravi ...

Bom kar odkrit, kar se mene tiče, je super da bi imeli forum, tudi zunanji, vendar sem res ogromno pisal na htzine v razdelku MZ in vglavnem je bil to monolog. Dandanes, ko imam poleg fuzbal in hokej ekipe še GA naziv in tale blog, se bojim, da ne bi bil sposoben producirati na forumu, kot tudi sedaj ne v MZ forumu.