torek, 28. avgust 2007

Špilferderberji v Slovenija Open U-20???

Neugodno. Že 12 ur razmišljam, kako bi se zadeve lotil. Namreč spodrsljaja pri dveh ekipah (upam da ni še kakšne), ki sta zaigrali z vsaka po enim seniorjem, ki je naredil totalen razfak nasprotnikovim mladcem. Grebatorji in Nazarje MNK.

Popolnoma razumem gnev, jezo in nestrpnost oškodovanih ekip. Vendar pozivam k strpnosti, razumevanju in da poskusimo s skupnimi močmi nadaljevati to ligo, kar se da po dogovoru. Perun in Blazzko NISTA pustila seniorje v ekipi namerno, to je gotovo.

Posipam se s pepelom. Glavni krivec za te težave sem pravzaprav jaz. Prvo je bilo, da sem zadevo pognal v nedeljo zvečer in prva tekma je bila kar v ponedeljek. Težava je namreč v tem, da če igramo vsak z vsakim dvakrat, 16 ekip, je minimalno število tekem na teden 4. To sem pozabil. Naslednja finta je bila, da sem imel namen obvestiti po guestbookih, da se pripravijo managerji že za tekmo, ki bo naslednji dan, pa me je čas povozil. Tudi včeraj, nisem uspel, kontaktiral sem le tiste managerje, ki jih imam na chatu. Sicer pa je zelo težko skrbeti za 15 ekip, jih pred vsako tekmo opozarjati, zato računam, da bo vsak zase poskrbel (in za svojega nasportnika).

Moj predlog rešitve dveh tekem je, da kot je Balazzko predlagal mislim da v guestbook dopisovanju, da na povratni tekmi oškodvana managerja uporabit seniorja po želji. Gotovo se bo še kaka taka zadeva ponovila in drži, kot pravi Perun, tole je zelo težko tekmovanje. Če ne bo šlo OK do konca, potem je to prvo in zadnjo tako tekmovanje te vrste. Prosim, ne bojkotirajte, ne se jezit, ne se kregat.

Ne bom rekel, it is just a game, rekel bom, da je to lepa šansa, da se primerjamo na U-20 nivoju. Žal neregularne tekme pokvarijo užitek in sliko, zato dajmo se potrudit. Večina managerjev, s katerimi sem govoril, uporablja A-taktiko z U-20 igralci, B in C za prijateljske in ligo. Res pa tisti, ki igramo še druge friendly lige in cupe, pridemo tud v problem, ker ni dovolj slotov. Ampak nikoli ne bomo igrali U-20 lige z seniorji.

Kot vedno, komentarji, mnenja in predlogi dobrodošli. Če se strinjate, zaenkrat še ne bi odbijali točk, predvsem zato, ker je prišlo pri obeh managerjih do napake. Zgodilo bi se lahko vsakemu izmed nas. Hvala.

16 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Tudi jaz upam, da se bodo strasti umirile in da bo liga furala naprej brez zapletov. Prvi krog je pač nekatere presenetil. Če bo vnaprej tako, kot je bilo dogovorjeno, ne vidim težav. Verjamem pa, da so oškodovanci malce jezni.

Anonimni pravi ...

Tole je res težko tekmovanje, ampak, če ga ne bi zmogel, se niti ne bi prijavil nanj ... a ne ?

Perun pravi ...

Da se tule napisem - zal sem slabo razmislil, kako bo tole izgledalo v praksi - niti pod razno nimam dovolj casa da bi tole odspilal tako kot treba, zato bom vnaprej odigral s standardno postavitvijo letosnjih mladincev - za vse brez sprememb, razen tistih, ki bojo sli v kamp ... prizadetemu sotekomavlcu se se enkrat opravicujem ...

Perun pravi ...

Aja - pa tocke mi kar odbij - glede na to, da boste vsi ostali tudi zmagali proti meni, bi bilo tako stanje nepravicno :)

bojan pravi ...

Premislil sem se in bom še naprej igral ligo.Upam da do takih napak več ne pride,kajti potem nima smisla igrati tako ligo,...

Anonimni pravi ...

Kaj naj rečem...tudi meni se je zgodilo:((( Najbolj mi je žal wolfa...najmanj pa mene...kar zaprl bi oči in pozabil, da sem kdajkoli igral MZ. Enostavno niti sam zase ne najdem nobenega opravičila....predvsem pa sem zelooo, zeloooo žalosten....

Ravno sem si hotel ogledati tekmo ko me je ob pogledu na knjigo gostov skoraj kap....
In minilo vse veselje do te igre...

Sedaj sem malo pogledal še okoli in videl, da je tudi včeraj bilo nekaj pozabljivosti...Grebatorji, Nazarje, Welški z prestarim golmanom....verjetno če bi danes tokom dneva malo pogledal sem se mi tole ne bi zgodilo:(((

Je pa indikativno, da se je to zgodilo pravzaprav najbolj izkušenim....

Ah...imam presneto slab okus v ustih in težek kamen v želodcu...

Še enkrat....Wolfi...oprosti....

Anonimni pravi ...

Sem že povedal, da se ne bom sekiral zaradi ene tekme. Zgodi se lahko vsakemu, važno da se ne dogaja. Gaber pa bi res lahko malo bolj pazu na leta svojega golmana (21). Drugi pa mislim, da so odigrali po pravilih.

Anonimni pravi ...

Po prespani noči....moram še enkrat poudariti da gre zares za nenamerne napake. Se pa ne strinjam s predlogom o zamenjavi vlog v povratnih tekmah, ko naj bi pa nasprotnik igral z člani, saj jaz recimo nisem prepričan, da so moji mladinci sposobni odščipniti kakršnokoli točko Volkom, tako, da bi bil on vsekakor oškodovan.

Mislim, da je potrebno nam trem odvzeti točke, Gabra pa opozoriti naj zamenja golmana.

Sicer če bi bilo možno...bi bilo najbolje naše tri sporne tekme ponoviti v friendly različici...glede na to, da res ni bilo namernega goljufanja bi verjetno po teh tekmah vsi imeli boljši občutek, da je sedaj vse skupaj mnogo bolj realno in fer....sam vsekakor nisem nekdo, ki bi želel, da osvojim kakršnokoli točko, ker se je pač nekdo enkrat samkrat nenamerno zmotil...še manj pa sem nekdo, ki bi želel nekoga na kakršen koli način prikrajšati za tri zaslužene točke, ki si jih sam vsekakor z Volki nisem zaslužil.

Mislim, da še večje škode tako ali tako ne more biti....kakršenkoli bi že bil izzid.

Ampak kot sem rekel....po vseh pravilih moramo vsi trije izgubiti za zeleno mizo z 3:0!

Unknown pravi ...

Kar se tiče Gabra, v času začetka je potoval iz Slovenije v UK, zato mu je mariskaj ušlo. Je že obveščen, golman je umaknen, no pa dobro razumel pravila u-20. Tako da je tudi on nenamerno zamočil. Ne vem sicer zakaj se enim zdi prav Gabrova poteza sila sporna...

Kar se tiče točk, meni se res ne da še ene lestvice ustvarit, in ono o povratnih z seniorji za kompenzacijo sedaj odpade (ker je tega preprosto preveč).

Dal bom pobudo na Admin forumu, da naredijo poseben mehanizem za take u-20,19,21,itn tekmovanja.

In to je vse, kar lahko naredim. Vglavnem se probajmo imet fajn in vsak naj pazi na svoje starce, ki ponarejajo osebne dokumente, samo da bi nastopili v mladinski vrsti.

Anonimni pravi ...

Saj...da se razumemo...meni se Gabrova poteza sploh ne zdi sporna...sploh v primerjavi z našimi:)))...
Če pogledam svojo tekmo z njim, verjetno ne bi zmagal , četudi bi pri njem v vratih stala klubska čistilka:)))

Tako ali tako....čisto prave slike o moči posameznih klubskih U-20 selekcij ne moreš dobiti, ker so nekateri igralci pač v kampih. Sam sem imel včeraj redko možnost zaigrati z najmočnejšo U-20 postavo, saj sem ravno včeraj imel menjavo v kampu....lepo sem nastavil postavo....potem pa....eh...še sedaj sem jezen:((

In v tekmi z Wolfom, ki ima dober naraščaj bi si res lahko ustvaril precej realno sliko o svojih mladcih.....

Anonimni pravi ...

Ne drži, da sem nastopil z enim starcem v 1.kolu. Nastopil sem z enim samim mladincem, vsi ostali so bili starci. Pod A taktiko imam pač nastavljeno prvo postavo. Od nepričakovano hitrega starta U-20 lige do odigravanja tekem 1. kola se sploh nisem logiral, tako da preprosto nisem imel možnosti pravočasno nastaviti primerne taktike (pripravljene pod B!). Če bi vedel kak dan naprej, kdaj točno bo start, bi že našel toliko časa, da bi se logiral in ustrezno popravil taktiko.

Zelo mi je žal za nasprotnika, ki je zgleda zelo ambiciozno pristopil k tej ligi. Popljuval me je kar vnaprej in na zalogo, še preden je vedel, kako in kaj. Ampak poleg te igre imam pač še druge stvari in se ne čutim kaj dosti krivega, če se kak dan ne logiram, pa zaradi tega pride do napake v kao "prijateljski ligi". Tiste tri točke mi seveda ne pripadajo, če se da, naj jih organizator pošlje tja, kamor sodijo. Meni za rezultat v tej ligi itak ne gre, bolj za vpogled v prihodnost slovenske lige.

Sicer odlična ideja je žal že v startu povzročila nejevoljo nekaterih. Škoda. A z malo strpnosti se najbrž da preboleti te grozne in nezaslužene poraze. Glede opravičila pa niti ne vem dobro, kdo ga je pravzaprav komu dolžan....

Anonimni pravi ...

Jaz sem se temljito pripravil in pod A nastavil mladince, ker se mi zdi to tekmovanje pac bolj pomebno kot ostale frendli lige. Rezutlat, korektno in legitimno odigrani prvi dve tekmi in dve visoki zmagi.

Sem pa "zamocil" pri ligi mladosti kjer sem igral kar z mladinci, pa nic hudega, s seniorji itak nisem konkurencen :)

Anonimni pravi ...

Bi predlagal kar eno konkretno rešitev nastalega položaja glede lestvice....pač glede na to, da sem tudi sam med tistimi , ki so zamočili....

Predlagam, da se tako kot velevajo pravila tri tekme grešnikov (Grebatorji, Nazarje, Greenhornsi) registrirajo z 3:0 za naše nasprotnike...jaz pa se obvežem, da bom na vsaka dva kola objavil popravljeno lestvico v razdelku TABLA NOVIC v U-20 ligi. Hkrati bom isto lestvico poslal tudi po pošti vsem udeležencem lige...in če bo thorest vsake toliko časa tukaj odprl še kakšno nitko na temo mladinske lige, lahko trenutno lestvico objavim tudi tukaj... Pač vse skupaj z zavedanjem, da je preprosto šlo za popolnoma nenamerne pomoti pri določitvah postaj in z veliko verjetnostjo, da se kaj takšnega ne bo več dogajalo.

Seveda za vse skupaj potrebujem predvsem dovoljenje kreatorja te lige thoresta!

Toliko z moje strani...sedaj pa na dan z besedo ali bi to bilo v redu in sprejemljivo za vse!

Anonimni pravi ...

Jaz sem za eno samo lestvico. Naj ostane vse tako kot je in nehajmo že s tem. Gremo naprej.

Drugi "oškodovani", mislim, da tudi tako mislijo.

Unknown pravi ...

Se strinjam z wolfom, to pogledno sem že napisal ustrezen komentar na tablo u-20 lige.

Anonimni pravi ...

The End!