ponedeljek, 6. avgust 2007

Odločno proti svetovnim prvakom

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo v MZ so že v polnem razmahu. Priznati moram, da je reprezentanca vsaj zame ena svetlejših točk kar se tiče Slovenije v MZ. Ob pogledu na klubsko razvrstitev - national coefficient - kjer imamo Slovenci v dveh elitnih mednarodnih pokalih le enega predstavnika - v Top Teams Cup (good luck Perun, pribori nam točke) - mi redno postane slabo...

V prvem krogu smo malce visoko izgubili proti Italijanom in očitno nas Portugalci niso vzeli zares. Čeprav je ta tekma potekala v celoti pod njihovim nadzorom, pa je rezultat, vsaj za nas, fantastičen. Očitno je selektor Portugalske testiral tudi posebno postavitev, ki bi skoraj pripeljala do prvovrstnega presenečenja. Za nas je sicer igranje v kvalifikacijah, skozi katere tudi po čudežu ne bi mogli napredovati, saj gre naprej le prvouvrščena ekipa, bolj prestižnega značaja.

Izjemno formo je proti Portugalski pokazal Slemenjak. Trenutno je sicer še vedno v treninig kampu, kjer nabira nove spretnosti, vendar lahko igra tekme za državno reprezentanco. Užitek je bilo gledati njegovo predstavo in sodelovanje z ostalimi soigralci. Zadel je tudi edini pravi in zelo lep gol, medtem ko so Portugalci zadeli obakrat odbito žogo v neposredni bližini gola.

Jutri nas čaka tekma z Walesom. Apetiti so gotov večji, čeprav je Wales daleč pred nami - tako po igralski strukuturi kot po mangerjih, ki načrtno delajo s svojimi igralci. Tokrat bo glavna nevarnost pretila od Andersona, napadalca ki je produkt managerja, ki je naše gore list. Oba z Gabrom torej upava, da bosta najina vrhunska igralca v prvi postavi in se tako pomerila.

Jutri ob 20h torej Wales : Slovenija. Potem pa sledijo tekme, na katerih od Herbnatorja pričakujem zmage.

3 komentarji:

Unknown pravi ...

Zal je tako da po skilih se nismo dorasli "velikim". Predvsem je manjko v dveh najbolj pomembnih skilih za vsako igralno pozicijo in sicer hitrosti in vzdrzljivosti. Tu nas veliki prekasajo za kar nekaj zogic. Prav tako je manjko v sekundarnih skilih predvsem v kontroliranju zoge in passingu. Takticno pa smo pomoje ze dorasli, tako da lahko v prihodnjih sezonah priredimo ze kaksno presenecenje.

Vceraj smo bili se blize uspehu. Po debaklu z reprezentanco Walesa v eni od prijateljskih tekem (mislim da je bil rezultat 7:0) smo vceraj z nekoliko defenzivno taktiko povsem parirali favoriziranemu nasprotniku. Hkrati pa cestitke Slemenjaku za 2 prekrasna gola izven sestnajstmetrskega prostora :)

Anonimni pravi ...

thorest....ni za obupat nad klubskim koeficientom...tako ali tako je jasno, da da še vsaj 5-7 sezon ne bomo niti na reprezentančnem niti na klubskem planu ne bomo mogli narediti kakšnega bolj odmevnega rezultata. Pač dokler ne dozorijo igralci prvih mladinskih generacij. Pa če smo še tako taktično podkovani....

Če pa vse skupaj pogledam z bolj optimistične strani...mislim, da imamo trenutno v top ligi kar nekaj managerjev, ki so pripravljeni resno in načrtno delati sezono po sezono , dokler ne pririnemo vsaj v spodnjo polovico elitnih klubov na svetu, kar bi pomenilo tudi, da bo tam nekje ali pa še višje tudi reprezentanca

Anonimni pravi ...

Mimogrede....thorest....kako trenutno stojijo stvari z U-20 ligo?