ponedeljek, 20. avgust 2007

Prva U-20 SLO liga je polna

Zadnje, 16. mesto v Slovenski open friendly U-20 ligi je potrdil Čuko, asistent makedonskega selektorja"tujca": prvi je Vlaad, sicer selektor Srbije, ki je povozil Slovenijo v kvalifikacijah in Gaber, ki ga marsikdo pozna, Slovenski zamejec, ki živi v Walesu in igra že nekaj sezon vidno vlogo v prvi ligi.

Nekaj je organizacijskih pomanjkljivosti, saj nekaterim ni jasno, kako je s pošiljanjem seznama igralcev, ki ustrezajo pogojem - igralec je moral biti na začetku sezone star največ 19 let.

  1. Sezname zbiram samo zato, da bi bili vsi bolj pozorni na posebnost te lige. Tak seznam, bo olajšal kontroliranje mesebojnih tekem.
  2. Zavoljo tega, se bosta igrali 2 tekme na teden, dvokrožno. Manj kot 2 tekmi na teden namreč pri 16 ekipah ni mogoče.
  3. Tekme bodo ob ponedeljkih in torkih, torej med ligaškima tekmama, tako da bo lahko večina eno od treh taktičnih formacijh uporabila za dve zaporedni tekmi z mladinci.

Liga se je lepo napolnila, predviden štart je bil sicer v začetku septembra, vendar bom poskusil dobiti soglasje udeleženih, da začnemo s tekmami že prej.

8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Super:)))

Anonimni pravi ...

jaz bom mel krizo, upam da zapolnim mesta ki grejo v kamp

Anonimni pravi ...

Nekaj bomo pa ja spravli skupaj ... šele, ko se končajo(izpadem) uradni pokali, bo moja u-20 popolna (6 jih imam v prvi ekipi, "le" štirje so po kampih, ostali pa so v drugi ekipi, kjer si nabirajo izkušnje v pokalih; nekaj 16 letnikov pa je tudi že uporabnih za kako tekmo, če odštejem tekaške sposobnosti). Treba je pač pazit, da se igralci ne utrudijo in ni enostavno, če lahko odigrajo le 6 tekem na teden.

Anonimni pravi ...

wolf....uradne tekme v uradnih pokalih ne štejejo pod teh 6 tekem na teden!!!

Anonimni pravi ...

:o ... zdaj sem pa malo zmeden

a,b,c postava mi igra vsaka po 6 tekem na teden (od prvenstva do prijateljskih)... jaz pa sem si razlagal, da vsaka tekma šteje ... potrebujem razsvetlitev prosim

Unknown pravi ...

Za formo štejejo:
ligaški tekmi, prijateljske tekme.

Vse ostale: friendly league, friendly cup, official cup imajo lahko samo pozitiven učinek - ki pa je po mojih izkušnjah malenkosten. Se pravi, nekdo, ki ne igra prijateljskih, naj bi z zadostnim številom tekem v prijeteljskih ligah držal pozitivno formo. Slednje (vse ostale) ne morejo delovat negativno na formo.

Anonimni pravi ...

Hmmm...kako je zdaj s tem zagonom U-20 lige? Čakamo!

Unknown pravi ...

Čakamo samo še ribbo, managerja NK Karantanija, da potrdi štart, ostali ste to že storili. Nočem da bi začeli in bi bil kdo na dopustu ali kaj...

Tale način igranja z U-20 je sila neprijeten in težak, priznam.