petek, 8. februar 2008

FAQ: Zaslužek od prijateljskih tekem

Pogosto prihajajo na support-si vprašanja v zvezi z zaslužkom od prijateljskih tekem. Nekoč je MZ namreč bilo tako, da je klub od prijateljskih tekem (maksimalno jih lahko igramo 5 na teden), vedno dobil denar za obisk, ko je igral doma. Pred nekaj časa pa so to popravili in sedaj dobimo denar samo od 2 prijateljskih tekem. Med drugim je to povzročilo tudi veliko spremembo pri načrtovanju prijateljskih tekem - to je tudi eden od razlogov, zakaj ne igram prijateljskih tekem ob torkih.

Tisti, ki ste pogledali angleško verzijo FAQ veste kako in kaj. Slovenskega FAQ ni, vem da so bila za to tehtna pojasnila MZ Crew, kaj in kako pa je danes s tem, ne vem, bo treba preveriti. Sicer pa, če prevedem aktualni del FAQ, ki se tiče tega vprašanja:

Kako lahko zaslužim denar?
Ligaške tekme na domačem igrišču in dve prijateljski tekmi na domačem igrišču na teden je recept za stalen vir dohodka. Prodaja igralca pa je način za najhitrejši način, kako dobiti denar.

Kakšna so pravila za dohodek na domačih tekmah?
Denar tednsko boš dobil za največ dve prijateljski tekmi, pet tekem v prijateljskih ligah in pet tekem privatnih pokalov. Hkrati dobiš denar od stadiona in ostalih objektov za domače ligaške tekme in v vseh tekmah v uradnih pokalih. V pokalnih tekmah se si domača ekipa z gostojučo delita zaslužek od prodaje vstopnice (50:50), zaslužek od storitev pa gre v celoti v blagajno domače ekipe.




Ni komentarjev: