torek, 5. februar 2008

Ali je Srečkov duh ušel iz steklenice?

Za mano je kot bi rekli zavezniki "Dan D"!

Tekmo četrtfinala Seasson Cupa proti poljski ekipi FC Szopiki smo pričeli odločeni, da čim dražje prodamo svojo kožo in da hkrati pokažemo, da se na sončni strani Alp igra kvaliteten MZ nogomet.

Že prvi prenos žoge nasprotnika na našo polovico je pokazal osnovno kvaliteto nasprotnika, ki sem jo resnici na ljubo tudi predvidel...zelo dobro stojijo na žogi in so izredno močni pri odvzemu žoge. Obramba našega golmana z skrajnimi močmi....sledi nekaj napetih trenutkov pred našim golov, ko je žoga v nikogaršnji lasti in končno degažiranje žoge z strani našega branilca proti sredini terena.....sledi ŠOOOK.... ko naše švedsko krilo K. O. Stenquist sprejme žogo na robu šestnajstmetrskega prostora in z natančnim strelom preseneti poljskega čuvaja mreže. Fenomenalen začetek...4.minuta...in 1:0 za Greenhornse. Presenetljiv gol, ki nam je dal poleta in moči za enakovreden boj z favoriziranimi Poljaki v nadaljevanju 1.polčasa. Nasploh je igra v nadaljevanju potekala v znamenju občasnih odvzemih žoge našim sredincem ter napadalni vrsti s strani poljskih igralcev, več ali manj jalovih strelih Poljakov proti našemu golu, fenomenalnih obrambah romunskega panterja v naših vratih Bogdana Negruja ter hitrih protinapadih naše ekipe, ki so opozarjali nasprotnika na dejstvo, da se kljub hitremu vodstvu v nadaljevanju ne mislimo samo braniti.

In tako vse do 30.minute, ko je natančen projektil našega mladega upa M. Žiberta v nasprotnikovo prečko drugi Šved v naših vrstah J. Skoog samo pospravil v mrežo. Nejevera v očeh 6.977 duš na Stadionu Dianusi in 2:0 za goste iz male Slovenije. Gledalci si še niso opomogli od zadnjega šoka, ko je bila v 38.minuti ponovno v akciji naveza Žibert - Skoog....izlet poljskega golmana v prazno...slab strel Skooga proti praznim vratom...match ball za Greenhornse...in v zadnjem trenutku se je vendarle poljski vratar z zadnjimi močmi prikazal iz NIČ in ukrotil žogo. Škoda.....čaka nas težak 2.polčas.

Vedel sem, da imamo nekaj možnosti za končno zmago le ob dejstvu, če preživimo prvih 20 minut drugega dela in prihod dveh svežih igralcev v našo enajsterico (ponavadi okoli 60.minute). In res...sledil je močan pritisk nasprotnikov ob katerem 20 minut praktično nismo prišli do nasprotnikovega šestnajsterca. Trd in neizprosen boj pred našim kazenskim prostorom je nasprotniku sicer ponudil nekaj izjemnih priložnosti ena na ena proti našemu golmanu B. Negruju iz katerih pa je slednji ob pomoči branilcev vedno izšel kot zmagovalec. Sledijo že napovedane menjave v našem moštvu....potem pa nenaden hiter protinapad po desni strani, strel Žiberta, ki je zadel desno vratnico ter ponovno trpanje žoge od strani vedno dobro postavljenega Skooga v poljsko mrežo....goooooooool.....Greenhornsi prihajajo v polfinale!

Od tukaj naprej je bilo poljsko moštvo le še bleda senca edinega poljskega četrtfinalista Seasson Cupa in ne bi bilo nič čudnega, če bi prejeli še kakšen gol več.

Še nekaj statistike:
FC Szopiki - Greenhorns 0:3
priložnosti 12:13
posest žoge 41:59
obrambe golmanov 2:8

Gremo naprej! Saj ni za verjeti, ampak zraven Brazilije, Argentine in Španije ima polfinalista tudi mala slovenska MZ skupnost! Kot je nekoč rekel Srečko: " Bog je Slovenc":)))


Polfinalna para:

Greenhorns (SLO) - frarisa verao (ARG)

Jacuipense FC (BRA) - Sarrià Dragons C.F. (SPA)


Pa nič bat!:))
Kaj je nekoč rekel Srečko? "Bog je in bog je Slovenc"!

2 komentarja:

Gaffer Tito pravi ...

sej ne mors vrjet.
kapo dol in cestitke.

Anonimni pravi ...

Tako...še ena velika tekma za nas se nepreklicno bliža. Današnje popoldansko srečanje proti 1. postavi kluba Gozo fc v prijateljski ligi Best New Teams smo izkoristili za generalko pred našim zgodovinskim polfinalom. Zmaga z 7:0 je dovolj zgovoren dokaz, da smo kljub nekaj težavam z načeto formo našpičeni in odločni pokazati vse kar znamo in zmoremo. Slovenija gre naprej!