sobota, 9. februar 2008

Finale!

Kratka beseda v naslovu pove vse! Danes oba nasprotnika vlagata v tole tekmo ves kredit, ki jima je še ostal po napornih izločilnih bojih v preteklih dneh!

Nekako sem predvideval, da moj nasprotnik že ne more biti od muh, če se je prebil do poslednje ovire, ki mu še preprečuje osvojitev tega pokala. In res...takoj po polfinalnih tekmah me je nemudoma testiral z izzivom, verjetno zavedajoč se, da pa meni ostajajo le zelo omejene možnosti priprave na njegovo igro, saj sam proti njemu ne morem poiskati kakšne rezervne taktične zamisli glede na dejstvo, da mi njegov status v brazilski ligi ne omogoča pošiljanja izzivov za dvoboj proti njemu. Kakorkoli že...v tem izzivu mi je nazorno pokazal, da ničesar ne bo prepustil naključju in pri gladki zmagi nad menoj pokazal kje se skrivajo njegovi aduti. Hitrost celotne ekipe, zelo dobro čuvanje žoge v lastnih nogah ter zavidljiva kondicijska pripravljenost skoraj ne dopuščata možnosti presenečenja za mojo ekipo.

Seveda bi bilo sedaj neumno, če bi proti njemu v finalu igral z isto taktiko, po drugi strani pa je res, da ne poznam skoraj nikogar, ki bi prilezel do finala z eno taktiko in nato finale odigral z drugačno taktično postavitvijo.

Ampak lahko mu pa osebno zagotovim, da se kljub videnemu na igrišču in statističnim podatkom, ki kažejo na približno 25% višjo vrednost njegove ekipe niti slučajno ne mislim predati še pred prvim žvižgom sodniške piščalke. Če po prvem polčasu zaostanek moje ekipe ne bo večji od enega gola potem.....

Ker se sam niti slučajno ne slepim z dejstvom, da je moja ekipa najboljša v Sloveniji pa je seveda že pred finalom jasno, da moj uspeh kaže na to, da bo svetovni nogomet tudi v bodoče moral še kako računati na klube iz majhne Slovenije ter na koncu koncev tudi na reprezentanco, saj se tukaj očitno odlično dela tako na planu treninga, kot tudi na tehnično-taktičnem področju. In verjamem, da bodo čez 8-10 sezon naši klubi v zgornjem kakovostnem razredu tudi v absolutni konkurenci in ne samo med klubi, ki so začeli v isti sezoni.

Pa še ena majhna podrobnost v razmislek.... Danes se v finalu srečata ekipi iz Slovenije, ki premore dobrih tisoč bolj ali manj aktivnih managerjev in ekipa iz velike Brazilije, kjer imajo reci in piši 61 tisoč aktivnih managerjev!


Finale Season 19 Cup - season 24

21.00 Jacuipense FC - Greenhorns


Slovenija gre naprej!

7 komentarjev:

Gaffer Tito pravi ...

good luck
drzimo pesti.

Anonimni pravi ...

tudi Volki se pridružujemo klubu držajočih pesti :)

jaz imam prvo ekipo na "b" poziciji glih zaradi izzivov (nekoč jih je nekaj bilo), tako si ne more nasprotnik kaj dosti pomagat z izzivom

Unknown pravi ...

moji ze celo popoldne razgrajajo po mestu s pivom v roki

Anonimni pravi ...

Še dobro, da smo prespali v majhnem podeželskem hotelu, ker v mestu je že vso noč in današnji dan čista norišnica.

P.S. Hvala združenim navijačem za podporo!:))

Anonimni pravi ...

Uf.....gajba!

Jutri je nov dan....in čakajo nas Grebatorji!:))

Vseeno je bilo lepo!

Unknown pravi ...

ni kej, un je zgledu kt iz drucga planeta, vseeno se enkrat cestitke za res odmeven rezultat :) pa se mosnjicek se ti je debelo napolnu :)

Anonimni pravi ...

Ja...med vsemi onimi tisoči Brazilcev se verjetno najde tudi kdo, ki že po naravi selekcije dobi najboljšo osnovo starih igralcev...ali pa vsaj eno od boljših osnov in če dodamo še možnost, da je dobil med par tisoči kandidatov ene od boljših mladincev...k temu prištejemo še možnosti, ki se odpirajo na širokem brazilskem trgu igralcev...potem rezultat vseeno ni presenetljiv!

Pa hvala za čestitke!:))