četrtek, 28. februar 2008

Potek Lige mladosti zima 2008

Čeprav so do konca Lige mladosti zima 2008 le še 3 kola, zmagovalec še ni znan. Prav lahko se zgodi, da bo tokratni zmagovalec iz Srbije, saj sta na vrhu dve srbski ekipi: Thornhill City in

FC Singidunum . Teoretično pa ima možnosti za zmago tudi slovenski favorit WoTaM United.

Ob tej priliki že napovedujem, da bom verjetno vsak trenutek odprl že Ligo mladosti pomlad 2008. Tudi ta liga bo brezplačna, vabilo pa bodo dobile ekipe, ki se bodo pravilno prijavile. Prijave tokrat izključno in samo na mojem blogu, pod komentarji, na objavo, kjer bom jasno napisal, koliko ekip bom sprejel. Verjetno bom dal možnost 3 krat po 5 ekip. Ker se nam že skoraj mudi in bi čim prej rad imel polno prijateljsko ligo - maximum je 16 ekip, bomo kar hiteli s prijavami.

Spremljajte torej ta blog, vklopite Google Reader, RSS feed, karkoli, vredno je za brezplačno sodelovanje v resnično visoko kvalitetni ligi. Ponovno so vabljene vse ekipe iz držav bivše SFRJ!














4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Pozdrav
Mene mozes vec da racunas u novoj sezoni Lige mladosti, smatram da je ovo super stvar i da tek ovako vidim gdje i kako stojim u odnosu na ostale ekipe u regionu!
Ovaj dio nisam bas najbolje razumio, pa ako bih mogao da mi ga prevedes koliko toliko:
"Spremljajte torej ta blog, vklopite Google Reader, RSS feed, karkoli, vredno je za brezplačno sodelovanje v resnično visoko kvalitetni ligi. Ponovno so vabljene vse ekipe iz držav bivše SFRJ!" ???

Naravno praticu blog dalje ali za svaki slucaj da me vec racunas!!!

Pozdrav iz Sarajeva!

Anonimni pravi ...

Čeprav se ve kdo je organizator...brez konkurence najboljše lige na tleh bivše juge...pa moram podati eno svoje mnenje (tudi v luči prispevka od meke).

Glede na tradicijo, ki jo liga ima je jasno, da v njej kar nekaj moštev nastopa že od prve izdaje ali so prisotni vsaj v 80% izdaj tega cenjenega tekmovanja. In simptomatično...gre v glavnem za najbolj uspešna moštva v dosedanji zgodovini lige. Če malo pogledam zadnji način prijavljanja je bil po začetni sramežljivosti ob koncu prišel (ko so bila vsa mesta v glavnem že zasedena) pravi plaz prijav znanih in neznanih klubov z vseh vetrov.

Mislim, da si ta liga lahko, mora...pa tudi zasluži si najboljšo možno zasedbo...tako kot si najboljšo konkurenco zaslužijo njeni udeleženci...še posebej vsi tisti, ki so ji svoj prav poseben pečat vtisnili z svojo dosedanjo brezpogojno zvestobo izkazano preko svoje udeležbe tudi takrat, ko ni bilo možno zbrati 16 udeležencev.

Ker sedaj seveda popolnoma legitimno obstaja možnost, da bo glede na način prijavljanja do svojega mesta v ligi prišlo precej novincev lahko (skoraj sigurno) pride do padca kvalitete, česar pa si seveda nihče ne želi. Vsa ta teorija je še posebej možna zaradi brezplačne prijave, ki seveda sama po sebi pritegne managerje z vseh vetrov.

S tem seveda nočem zagovarjati nobenega klientelizma ali teorije, da so nekateri že vnaprej udeleženci lige, spet drugi pa že vnaprej diskvalificirani iz tekme za prestižno vstopnico v svet najboljših klubov bivše juge.

Po mojem bi bil najboljši "wild card" sistem...sistem povabil za 12 klubov po izboru organizatorja (ki jih potem čekirajo tukaj na blogu) in ostanejo še štiri prosta mesta prosto po oni ljudski...kdo bo prej!

Ne vidim tudi smisla v zastonjkarstvu prijave...ampak tudi to kot tudi način prijavljanja sta seveda izklučna domena in pravica izbire, ki jo ima seveda organizator!

Osebno mislim, da bi za ligo v formatu kot obstaja sedaj vsak bil pripravljen primakniti dvojno prijavnino!

To je seveda samo moje skromno osebno mnenje......

Unknown pravi ...

@ meka: Zdravo Sarajevo. "Pratite ovaj bloga, preko RSS feeda, bilo šta, jer se isplati sudjelovati u besplatnoj ligi, koja je na visokoj razini. Ponovo je liga otvorena za sve zemlje ex-yu."

@ green: se strinjam v bistvu z vsem. Edino nekaj je, Wildcardi so v Ligi mladosti vedno bili in vedno bodo. Nočem pa tega preveč obešati na zvon, v času klientelizma in janšekracije, zna biti to sporno :) Že tko "braća" marsikomu hodijo v nos....

Anonimni pravi ...

se prijavljam ... lp