petek, 21. marec 2008

Povečaj Google PR svojega bloga - zamenjaj povezavo s PR2 blogom

Tokrat bom pisal o temi, ki v celoti nima veze z Managerzone in nogometom. O "backlinkih" in možnosti mesebojne izmenjave. Kaj so backlinki?

Wikipedia pravi takole:
Backlinks are incoming links to a website or web page. The number of backlinks is an indication of the popularity or importance of that website or page. In basic link terminology, a backlink is any link received by a web node (web page, directory, website, or top level domain) from another web node (Björneborn and Ingwersen, 2004).

Zakaj so pomembni? Ker Googlov Page Rank (PR) definira, kako visoko bo med zadetki uvrščena neka spletna stran. Da skrajšam zgodbo: PR je zelo pomemben, predvsem ko in če želimo s spletno stranjo tudi služiti.

Glavna stran tega bloga trenutno dosega Google PR 2, kar ni tako slabo. Zato sem se odločil, da bom dodal na prvo stran tudi t.i. Blogroll, kjer bodo povezave na spletne strani, ki so pripravljene dodati povezavo na http://nkmacolar.blogspot.com. Obvestite me, ali preko komentarja, maila in podobno za izmenjavo povezav.

Edini pogoj, ki ga zaenkrat imam je, da ima blog, vsaj PR 1. Vsem, ki imate PR 0 pa prav tako predlagam, da se javijo, ali pogledajo moj zapis na drugem blogu.

Display Google Page Rank

3 komentarji:

Janez Mikec pravi ...

Kako sploh zveš Googlov pagerank?

Unknown pravi ...

Obstaja več načinov, npr. če inštaliraš google desktop se ti kar doda v bar ena ikona, ki ti to pove. Sicer pa predlagam obisk:
http://www.pagerankbar.com/google-page-rank-checker

Perun pravi ...

Najbolje je kar extension v FF - priporocam SerachStatus, ki hkrati prikazuje se Alexa in Compete Rank ...

Sicer pa je tako, da za najvaznejsi iskalnik takale izmenjava linkov ni vec prav pomembna, saj ni vsebinske povezave med stranmi, kar je trenutno najpomebnejse ...

Po drugi strani pa ima gugl zelo sibko strukturo na straneh v slovenscini, zato hitro postenajo strani z povsem tazlicno tematiko sorodne :P

Na koncu koncev - noben link ne skodi :) Pa tudi PR3 nio ravno tezko doseci ... evo moji blogi - namenjeni podpori pomembnejsim stranem :)

PR3 - http://slovenija-kam.blogspot.com/
PR2 - http://kam-na-izlet.blogspot.com/
PR2 - http://kam_na_izlet.tuditi.delo.si/
PR1 - http://resevanjepodatkov.blogspot.com/

Sicer pa ko smo ravno pri tem - vsak link na mojo glavno stran http://www.kam.si bom resnicno hvalezen :)