petek, 21. marec 2008

Kaj ima skupnega Slovenski MZ z Angleško premierno ligo?

Seveda nič. Ampak vseeno, če se kot entuziast poglobimo, zelo veliko.

Poglejmo samo bitko za naslov prvaka: skoraj identična. Za osvojitev naslova imajo najbrž možnosti samo vodilna tri moštva, ki pa so si v zadnjem šprintu za naslov precej blizu.

Na vrhu je trenutno NK Revolucionar, ki v svojem blišču zadnjih predstav močno spominja na Manchester United. Je edino moštvo, ki trenutno vliva največ zaupanja med tistimi, ki radi stavijo sigurno. Igra všečno, napadalno igro s poudarkom na raztegovanju nasprotnikov po krilu. Je edina ekipa, ki je to sezono pokazala večjo premoč nad ostalimi tekmeci. Predvsem izstopa njihov najboljši strelec Bury, ki je v odlični formi, in gole "zakopava" kot za stavo. Njihova zadnja tekma je bila deklasifikacija Karantanija Rangers, njihovih takojšnjih tekmecov, ki močno spominja na zmago ManU proti Arsenalu v FA cup.

No, imamo že drugega kanidata, za naslov prvaka, to so Karantanci oziroma Arsenal. To je, z nekaj izjemami starejših veteranov, zelo mlada ekipa, ki igra atraktivno igro kratkih podaj. Nakljub nekaj izjemnih predstav kot je zmaga 16-0 proti Celei, pa ekipa vzbuja občutek, da še ni dorasla za poseg po najvišjem, saj izgleda, da v zaključku izgubljajo elan, ki so ga imeli na začetku sezone.

Na tretjem mestu je NK Macolar ali Chelsea. Odlikujejo jih odlični in predvsem dragi posamezniki, npr. Slemenjak (Drogba), a žal tudi nekoliko preveč zategnjena igra, ki se kaže tudi na rezultatih. Občutek imamo, kot da igrajo le na pol moči, in čeprav imajo še vse možnosti za prvaka, redkokdo verjame, da jim bo to res uspelo.

Ne moremo tudi mimo Liverpoola (WoTaM United), ki so popolnoma zavozili sezono. Ekipa z ogromnim pedigreejem, in bogato tradicijo, ki žal vse bolj spominja na nogometni muzej. Medtem, ko se njihovi tekmeci osredotočajo na prihodnost, navijači tega moštva obujajo stare čase, ko so kraljevali, in vsako sezono verjamejo, da je sedaj prišla njihova sezona.

No, tukaj je tudi Manchester City (Greenhorns), ki so dobili financno injekcijo in na veliko kopujejo zvezde. Resno okrepljena ekipa, na katero bomo morali računati v naslednjih sezonah.

Pa tudi, Aston Villa, (Grebatorji), katerih edin pravi biser je njihov trener (Martin O'Neal) in ravno njemu gre zasluga, da je ekipa še vedno v zgornjem delu lestvice. Strateško in taktično izjemno podkovani O'Neal vedno znova potegne iz rokava kakšno presenečenje.

Omeniti velja tudi Middlesbrough (F.C. GO-GO Team), ki razen nekaj nerazumljivih uspehov, nizajo predvsem poraze. Odlikuje jih tudi zdaj že bivši selektor angleške reprezentance McLaren, a aktualni selektor MZ reprezentance. Izredno nepriljubljen med angleškimi navijači in prav gotovo najslabši trener v zgodovini angleškega nogometa, McLarnu kaže podobno tudi v MZ.

9 komentarjev:

Unknown pravi ...

Gaber: izjemno, lucidno, šokantno. Potegnil si dobro vzporednico, v prihodnjih dneh se bom poglobil v Chelsea in morda najdem pravo igro, ko jo, tega ne skrivam, iščem od začetka drugega dela sezone.

Hvala za ta prispevek.

Unknown pravi ...

hehehe :)

wotam pa lpool pa jest pa benitez :)

ni kej dobr clank, upam da, nepristranskega gabra.

za razliko od thora se jest ne bom poglobil v igro lpool, ker je nima :)

berbec = torres
jole = reina
jurosczek = gerard

:)

no ja hehe

edin z navijaci lpooolovimi se pa res moji lahko primerjajo :) zvestoba do groba hehe :)

p.s.: mislm da bi raj bla thor al pa tito lpool 8-)

Anonimni pravi ...

Pih...kakšno finančno injekcijo si pa ti videl, Gaber?
Par prigaranih miljončkov mogoče (nekaj je zraslo tudi na uspehu v Seasson Cupu) in to je vse...sedaj pa je spet suša v blagajni. Veseli edino dejstvo, da počasi prihajajo mladci iz ozadja, ki bodo naslednjo sezono počasi menjali metuzaleme iz prve postave.

Za naprej je slika precej nejasna...upam na nekaj denarja od prodaje muzejskih mastodontov, morda še na kakšen podoben uspeh v katerem od pokalov kot je bilo to letos in to bi bila približno zaokrožena finančna konstrukcija za naslednjo sezono. Ali bo to dovolj za nakup kakšnega mladega slovenskega talenta...bomo še videli. Vsekakor upam, da se bo tudi slovenski trg v naslednjih dveh letih razmahnil, čeprav bomo še dolgo čakali, da se vsaj približamo trgom, ki jih poznajo Švedi, Brazilci, Argentinci, Poljaki, Kitajci in še kdo!

Toliko bolj mi je moja uvrstitev v finale Seasson Cupa nerazumljiva in bojim se, da bom na kakšno takšno ponovitev čakal še zelooo dolgo, kot bodo čakali tudi navijači na sončni strani Alp na kakšno novo Katančevo četico. Toliko o primerjavah....:)))

Drugače pa...Gaber...čestitke za kar dobro preslikavo slovenskih razmer v angleške okvirje...ali pa obratno...pa saj je na koncu koncev vseeno....a ne?:)))

gaber pravi ...

Ma ja, sej to je blo bolj tko humoristicno, u bistvu bi bil green lahko liverpool glede na uspeh v mednarodnih pokalih. Sam dejansko bitka za prvaka je zlo tesna, btw. pomembne tekme jutri easter extravaganza, bomo gledal?

Gaffer Tito pravi ...

hehe kul clank.
jaz bi bil z veseljem liverpoool.
ne vem kako je to lahko herbi.

chelsea pa ustreza igri macole, manj prloznosti, manj posesti igra na enega odlicnega napadalca, skratka dolgcas.

tud una z mclarnom je bla dobra ;)

sicer pa jasno bury - rooney, zgank - tevez, kitajs - ronaldo, pepelnik - nani, fuad - van der sar, cucek - ferdinand.

Anonimni pravi ...

Glede na moje starce v ekipi sem jaz bolj Olimpija Bežigrad (Ljubljana):)))

Unknown pravi ...

Če se bodo nadaljevali takšni komentarji, kot ga je napisal anonimni, bom zaprl najprje možnost anonimnega objavljanja komentarjev, v nadaljevanju pa uvedel moderirane komentarje.

Ni to prvi tak komentar, podoben je bil žaljiv v nekem postu do Irongogija, in eden proti kandidatu Gabru.

Če niste sposobni zagotovit osnovnega nivoja komunikacije, se boste pa načili z grda. Najbolj pa so zabavni taki anonimneži, ki nimajo jajc in si upajo le pod krinko svinjat.

Sramota.

Anonimni pravi ...

Se pa strinjam z anonimnim ... Drogba
se res ne more primerjat s Slemenjakom, saj ga je ta že sedaj krepko presegel

Anonimni pravi ...

dobra primerjava.