ponedeljek, 5. november 2007

Nič presenetljivega v prvi slovenski MZ ligi

Ni kaj, po bledem in neuspešnem začetku nove sezone, sem z NK Macolar sedaj dvakrat zapored uspešno končal tekmo in si priigral vse točke. Sicer pa imam občutek, da zadnje čase v prvi ligi ni nekih velikih presenečenj. Nasprotno, vse poteka zelo po pričakovanjih. Morda je malce presenetljivo, da so novinci to sezono zaenkrat nekam nesigurni sami vase. Drugače si ne znam razlagati njihovih neodločnih predstav. Konce koncev so prišli iz prve divizije ali preko kvalifikacij in vemo, da so to praviloma dobre ekipe.

Nedvomno se bo do konca sezone še marsikaj spremenilo, tudi pri novincih. Ali pa je prednost nas, ki smo že dlje časa v prvi ligi, vseeno prevelika. Vedno bolj se mi zdi, da v MZ odločajo izkušnje managerja. Že en sam nepremišljen nakup ali prodaja je lahko hitro velik problem za ekipo.

Sicer pa velja v MZ trenutno rahla zmeda glede trenerjev, kjer sem se tudi sam lovil. Namreč ona pogajanja s trenerjem še vedno niso aktivna. Ponudba, ki jo damo trenerju je končna, slednji se bo med vsemi ponudbami, ki jih bo dobil, odločil za najboljšo. Verjetno lahko pričakujemo, da bo zadeva začela delovati do dne, ko se bodo začele iztekati trenutne pogodbe z starimi trenerji.

Recept za dober rezultat pa ostaja enak: dober in temeljit trening, skrb za podmladek in redno spremljanje novosti in sprememb v sami igri.

1 komentar:

Gaffer Tito pravi ...

mah teli novinci so kr neki, niti forme ne znajo drzat.

to vse pove o kvaliteti nizjih lig.