petek, 9. november 2007

Breaking news: NK Macolar v Pokalu pokalnih zmagovalcev

Današnji dan bom pomnil kot enega najlepših do sedaj, v moji MZ karieri. Ni skrivnost, da sem si vedno želel igrati v enem od prestižnih mednarodnih pokalov. Res je sicer, da pravzaprav Slovenija v Managerzone igra zaradi majhnosti tekme za državni pokal še z drugimi državami, vendar to ni pravo mednarodno tekmovanje. Danes je bil opravljen prvi izbor ekip, ki bodo nastopale v Ligi prvakov, v Pokalu pokalnih zmagovalcev, na seznam Top teams pa še čakamo.

NK Macolar je na seznami Pokalnih zmagovalcev, z osvojenim drugim mestom v Državnem pokalu v prejšnji sezoni. Zmagovalec iz Cipra bo namreč nastopil v Ligi prvakov.

V tej sezoni bodo torej potekali trije pokali, določen klub pa lahko nastopa le v enem izmed pokalov, po prioriteti.

Champions Cup - je najbolj imeniten pokal, liga najboljših na svetu. Vsi, ki bodo zadostili vsem pogojem, bodo povabljeni v ta pokal. Tu je namreč pomemben mednarodni koeficient, ki ga za državo pridobivajo ekipe v mednarodnih pokalih. Sloveniji zaenkrat zaradi številnih nesrečnih slučajev, ko so nas zastopali v mednarodnih tekmovanjih neaktivni klubi, še ni uspelo priti v to ligo. To je Liga prvakov.

Cup Winners' Cup - je drugi najbolj pomemben pokal, kjer nastopajo zmagovalci National cups. Če pa je zmagovalec pokala že v Ligi prvakov, ga nasledi naslednja ekipa. Tega pokala nismo videli že nekaj sezon.

Top Teams Cup - je tretji pokal, ki pa ima vse atribute vrhunskega pokala. V tem pokalu nastopa zmagovalec slovenske lige, zato tu pričakujem odlično ekipo Extra-football. com. Z velikim upanjem, da v tem trenutku najmočnejša slovenska ekipa vseh časov v MZ uspe pridobiti več točk za nacionalni koeficient, tako da bo zmagovalec te sezone avtomatsko uvrščen v Ligo prvakov.

Pričakovanja managerja NK Macolar

V celoti se zavedam, da je nastopanje v Pokalu pokalnih zmagovalcev velika čast in uspeh, vendar je realno to zelo močna konkurenca, kjer je največji uspeh samo nastopanje. Zaenkrat sicer ne vem, ali zmage iz tega pokala prinesejo dodatne točke državi, kar bi morda pomenilo spremembo mojih načrtov. Če je odgovor da, bom morda poizkusil z nakupom tretjega tujca, samo za ta Pokal. S tem si bom seveda temeljito podrl srednje in dolgoročno strategijo, kjer sem imel namen vsaj 2 sezoni nabiranja moči in virov za napad na vrh slovenske lige.

Bomo videli. Zaenkrat pa sem izjemno vesel in na obzorju so nove razburljive tekme na mednarodni ravni.

4 komentarji:

Gaffer Tito pravi ...

ja dobr, bomo spremljal in navijal kljub rivalstvu sicer v domaci ligi.

Anonimni pravi ...

Popolnoma se strinjam z thorestom, da mora to biti velik izziv za vsakega managerja...in želim mu veliko uspeha...skratka mislim, da nas bo večina držala fige za njega in ostale predstavnike Slovenije v mednarodnih pokalih!:)))

Sam sem v sezoni 12 nastopil v hokejski Ligi prvakov in dva zelo tesna poraza proti prvaku Urugvaju, ki je v tej igri že od leta 2004 sem doživel že skoraj kot zmage, saj tukaj nastopa res samo smetana in slovenski klubi so praviloma vedno postavljeni v skupini kot zadnji nosilci! Skratka....zaenkrat smo še vedno v tisti fazi razvoja te igre v Sloveniji, ko je praktično vsak dosežen gol velik uspeh slovenske ekipe!

Unknown pravi ...

boril se bom kot lev :)

Perun pravi ...

ja te pokali so res hudi - v lanski sezoni sem se pocutu kot tazadn kekec :P