nedelja, 25. maj 2008

S Twitterjem do več komunikacije

Pred časom sem naletel na odlično storitev Twitter. Gre za neke vrsto mikroblog, zelo preprost in hiter način sporočanja - omejenega na velikost sporočila podobno kot ga poznamo pri SMSih - 140 znakov. Z dodatkom se lahko ta mikroblog uporabi tudi kot neke vrste komunikacijski kanal znotraj skupine več uporabnikov. Zato sem se odločil, da po tem, ko aplikacija za chat na strani pred kar nekaj časa ni uspela, poskusim z uporabo Twitterja.

Čeprav lahko storitev izpade tudi kot na primer IRC chat, se pravi tekstovni online pogovor, pa je moj namen, da bi uporabniki preko te storitve na kratko sporočali dogajanje z njihovim klubom, morebitni komentarji med tekmo in po tekmi, oglaševanje - prodaja in nakup igralcev in podobno. Če so komentarji na Blogspotu namenjeni le za razpravo povezano z določeno novico, je lahko ta Twitterjeva storitev popolnoma odprta za vse. Kljub temu prosim, da se držite pravilnetetike in naj bo tematika povezana z Managerzone.

Na desni strani bloga se bodo pokazala tudi vsa sporočila poslana po tem sistemu, seveda pa bodo dostopna tudi dirketno na Twitter strani https://twitter.com/mzSlovenija.

Navodila, kako vstopiti v sistem in se priključiti na naš skupen račun:

  1. Naredi si Twitter račun - če ga že imaš, ta korak spustiš. Mislim, da dodatnih navodil ne potrebujete. Registracija.
  2. Označi skupen Twitter račun, prek katerega bomo komunicirali, za sledenje. Postopek: zgoraj levo, v search, vpiši mzSlovenija. Klikni na ikono oz. ime mzSlovenija. Izberi FOLLOW. (Dokler tudi jaz, na skupnem računu ne označim povratno Follow nate, lahko ti le spremljaš sporočila, kasneje pa jih tudi pošiljaš.)
  3. V polje "What are you doing?", kjer običajno napišeš tekst, ki gre na tvoj mikroblog na Twitter, pošlji direktno (privatno) sporočilo na naš skupen račun. Na primer: "D mzSlovenija prvi test." (Brez narekovajev; D vpišemo zato, da sistem ve, da gre za direktno sporočilo.)

Na Twitterju lahko objavljamo in sprejemamo sporočila tudi preko sporočilnikov (gtalk, jabber...) in mobilnega telefona.

Upam, da se zadeva "prime". Jaz jo bom vsekakor uporabljal, za krajša in hitra sporočila. Če kdo potrebuje pomoč ali nasvet glede Twitterja, naj vpraša tu pod komentarji.

Ni komentarjev: