petek, 17. oktober 2008

Več kot samo kozmetičen popravek...


Potem, ko smo včeraj bili ponovno poigravanju MZ ekipe s prestavljanjem časa, kdaj bodo ponovno odprli igro, sem zjutraj le dočakal nove funkcionalnosti. In glej ga zlomka, že sem imel pripravljen naslov: "Spet le kozmetika".

To je letelo pač na glavno pridobitev, ki so nam jo tokrat pripravili v MZ. Možnost prirejanja igralec, ki je sicer podprta s Power žetoni, ki pa niso zastonj, ni nič drugega kot kozmetika. In da me ne bi narobe razumeli, pozitivna kozmetika, končno ni 11 klonov na igrišču. Tudi sicer, vsekakor so kakršni koli popravki, nove možnosti in lastnosti pozitivna reč za igro. Toliko novega kot prinaša MZ, na področju tovrstnih iger še nisem zasledil. Če samo pomislim, na neko drugo zelo podobno managersko nogometno web igro, ki se tudi po nekaj letih ni bistveno izboljšala, je MZ pravi as.


A tokrat le ni šlo samo za kozmetiko. To sem spoznal popoldan, ko sem uspel pogledati 2 tekmi Herbnatorja in še dve moji. Ne samo to, da so 3D znatno izboljšali (sicer tu in tam privlekli zraven še kak bug), da so dodali bolj gladko gibanje igralcev, več gibov, različne podaje, spremenjen je tudi game engine. Nekaj malega sicer piše tudi v novicah, a tam itak nikoli vsega ne predstavijo. Vsekakor bo treba v novi sezoni ponovno iskati tudi nove taktike, nove postavitve in igralce malce premikati po igrišču. Takoj sem opazil, da krila na sredini potrebujejo drugačen "tretma", napadalce bomo postavljali drugače, tudi preveč naprej postavljena obramba v novi simulaciji ne bo prinašala več prednosti.

11 komentarjev:

Unknown pravi ...

3d sucks ...

kar nekaj casa bo trajalo kot pravi th0r da se zadeve normalizirajo ...

cross ball je totalno nenatancen se en skill za trenirat ...

branilci bodo morali se mocnejsi, hiter napadalec zna ocitno veliko stale narest

napadalci pomaknjeni nazaj, ce ne se prevec priblizajo golmanu in mu enostavno podajo

ball control nima vec take teze - zoge se odbijajo od igralcev kot od kandelabrov

skratka spet bo treba studirat

pa se vsec mi ni novi 3d :)

Rocky pravi ...

Jaz tudi veliko vidim negativnih stvari :S Sem se že prej spraševal kje je Power soccer videz simulacije, sedaj je prišla, ampak sem vseeno razočaran...

Ali golman še rabi Ball control? ima sedaj večjo teža igra z glavo (koti), so prosti streli bolj pomembni (sem ravnokar dobil gol..mnde drugič odkar igram :/) Hitrost pri napadaču in obrambi še bolj ključnega pomena?

Tako kot saso pravi cross ball?!

Me pa zanima ali so sedaj spremenili tudi podatke...

Prej je bilo rečeno da je 3D tekma samo ekranizacija podatkov?! Po gledanem se sprasujem ali je to res...

turklo pravi ...

vidm da ste eni odkrili že malo morje posodobitev :D
no jz še nism tok daleč prlezu ampak ko sm zalaufu 3D tekmo mi je nod32 KRVAVO RDEČE stokal ampak ni krize, ker mi zadeva že teče

Gaffer Tito pravi ...

tatooji na igralcih in frizure so taka beda, da vecje ni. to nima nobene veze s fuzbalom, in jz tega ziher ne bom uporabljal.

Tud na jetra mi gre replay, kjer vcasih dela vcasih ne, vsekakor je pa vedno dovolj casa za homoeroticno obcudovanje igralca.

Se posebi mi gre na zivce ker ne mores fast forwardirat nasprotnikovega gola.

Do zdej sem bil mnenja da 3D ni dejasnko stanje, ampak je le priblizek tistemu kar ze v naprej zracuna match engine, tako da nekih novih povezav s takitko in lastnosti igralcev (v nasprotnju s herbijem) ne iscem.

Kar se tice same simulacije, je pa groza, da se nekako cudno diagonalno premikajo, pri tem pa imas obcutek, da siba trava pod njimi, kot v kaki moto gp igrci na telefonu.

Igralci tud podajajo iz vseh moznih kotov, je obrnjen v levo pa poda cez glavo 180 stopinj, brez da bi se predhodno obrnu v to smer.

Edin kar je dobr je, da se vec ne valajo in delajo prevale pri foulih.

Unknown pravi ...

Sicer me čudi ta Titova dvojnost, saj bi mu IRL mirno lahko pripisali homoerotične vzgibe, samo še vprašanje časa je, kdaj si bo dal naredit tatoo. Sicer pa je običajno tako, da se spremembe ne sprejmejo zlahka, predvsem ne stari mački, ki jim je obstoječ sistem železna srajca.

Nesporno je, da tatooji, frizure ni center igre, ampak gre samo za kozmetiko. Nekateri pač niso dobro razumeli moje, sicer kritične, objave. Ampak kustumizacija igralcev je z vidika live 3D velik napredek.

Anonimni pravi ...

Takole bom rekel....trenutno razen igre v polju ne vidim bistvenega napredka, prej....nekako za sedaj bolj vidim negativne stvari...oz. bolj bodejo v oči...pa še mekajkrat me je v 2.polčasu presenetil mrk na stadionu in sem moral 3D ponovno zagnati. Sicer pa...odigral sem natančno 10 tekem v tej novi verziji...igra v polju je napredek, munus pa vsekakor to, da še nisem videl niti ene golmanske parade, 95% vseh izvajanih avtov konča pri nasprotnikovih igralcih, isto se zgodi pri kotih, kjer žoga 99% konča v rokah golmana...o zaletavanju napadalcev v golmana pa raje ne bom govoril...do sedaj sem videl samo par strelov napadalcev proti goli, ki so bili izvedeni izven kazenskega prostora in "celo" en dosežen gol z razdalje. V glavnem moj užitek ob gledanju tekme se je precej zmanjšal...

Unknown pravi ...

@gaffer_tito: Replay preskočiš s pritiskom na space.

Gaffer Tito pravi ...

da ne govorim da se mi gejm zdej loada vsaj 4krat dalj.

Anonimni pravi ...

Beda...na tekmi proti Volkcom je nenadoma z igrišča zmanjkal njihov golman in sem napadal in streljal proti praznemu golu oz. kot sem opazil kasneje je postal neviden, saj se je žoga od gola odbila...nekaj trenutkov kasneje pa je itak zmanjkalo slike:)))

Mislim, da jih na tem simulatorju čaka še veeelikoooo dela....

turklo pravi ...

pa tale 3D po ogledu je katastrofa. Taka da bi blo bol če bi ostal tko k je blo prej pa bi tole objavli kasneje z malo dodelanimi zadevami

po igrišču mi tekajo dresi z nogami in lasmi (ostalo manjka), koti izvajani preko hrbta(nazaj), igralec stoji potem pa pol igrišča preteče v pičli sekundi... in še in še...sploh ne morm več gledat tekme naprej ker me gleva boli od te katastrofe :S

priimki z šumniki sploh ne delujejo po novem
SMEH...JURE čUBIč HAHA _UBI_:p

kozmetika je pa dobra za tiste ki imajo kej preveč kreditov hh

@tito res je, lovdanje traja kot da boš film gledu

Unknown pravi ...

@turklo: pomoje mora kak ctrl+F5 naredit oziroma počistit cache al neki.