nedelja, 16. avgust 2009

Prihaja Slovenska U-21 liga!

Moj dopust je mimo in čas je, da pričnem spet malo "migat"! Komentar o koncu U-21 lige si boste upam lahko prebrali v novem "The Zonu" (ko bo izšel), saj bi danes rad predstavil projekt Slovenske U-21 lige, ki bo predvsem zaradi slabih izkušenj s tujimi moštvi (glede upoštevanja pravil) omejena izključno na slovenski prostor. Izvedba in sodelovanje v tej ligi bosta temeljila na naslednjih pravilih in načelih:

  1. V U-21 ligi sodelujejo izključno slovenska moštva.
  2. V U-21 ligi (sezona 31) lahko igrajo le igralci rojeni v sezoni št.10 in kasneje (mlajši).
  3. Povabila za sodelovanje v U-21 ligi podeljuje izključno organizator lige.
  4. Sodelovanje v Slovenski U-21 ligi je brezplačno in ga omogoča manager ekipe Greenhorns.
  5. Klubi bodo vabljeni v U-21 ligo glede na uspešnost v slovenskem prostoru in glede na osebno presojo organizatorja (t.i. wild card).
  6. Minimalni pogoji za sodelovanje kluba v U-21 ligi je vsaj 18 igralcev, ki v času trajanja lige izpolnjujejo starostni pogoj za nastopanje v tej ligi in obljuba sodelujočega managerja, da bo v času trajanja lige eno od treh taktičnih postavitev rezerviral za postavo, ki sodeluje v U-21 ligi.
  7. Vsako sezono iz lige izpadejo zadnja štiri uvrščena moštva, ki dobijo možnost ponovne kandidature za nastop v U-21 ligi po eni sezoni premora. Izpadla moštva nadomestijo novi klubi po presoji organizatorja.
  8. Klub, ki bo namerno ali nenamerno 3 krat igral z igralci, ki ne ustrezajo starostni meji za to tekmovanje bo diskvalificiran za naslednji dve sezoni. Za vsako dodatno tekmo v kateri bo manager kršil pravilo o starostni omejitvi igralcev se čas diskvalifikacije podaljša za dodatni dve sezoni.
  9. Tekma v kateri pride do kršitve starostne omejitve se registrira s porazom kršitelja 0:3, če je ta rezultat ugodnejši za njihovega nasprotnika. V nasprotnem slučaju se tekma registrira z doseženim rezultatom. Hkrati se klub kršitelj kaznuje z odvzemom 1 točke.
  10. V slučaju, da bo prišlo do odigravanja tekem, kjer bo kršena starostna omejitev nastopajočih igralcev bo organizator objavljal vzporedno URADNO lestvico na spletnem naslovu http://nkmacolar.blogspot.com .
  11. Moštvo, ki bo po 30.kolih zbralo največ točk bo zmagovalec in najboljše mlado moštvo Slovenske U-21 lige v organizaciji managerja kluba Greenhorns.
  12. Prvo kolo prve izdaje Slovenske U-21 lige bo predvidoma odigrano 24.avgusta 2009.

Za prvo izvedbo Slovenske U-21 lige so povabljena naslednja moštva:

Greenhorns
Aisneren
NK Revolucionar
WoTaM United
Grebatorji
NK Slovan
Volki
Kobarid
NK AvtoBUM Kočevje
Rakek
NK Pivovarna Laško
Laško Lunatics
Gornji Petrovci
NK Macolar
Fighters and Defenders
NK Grobosti

Managerji vseh zgoraj omenjenih klubov bodo od organizatorja prejeli posebno povabilo v svojo Knjigo gostov. V primeru, da se kdo od povabljenih na povabilo ne bo odzval ali pa se ne bo strinjal s pravili omenjene lige bo organizator povabil rezervne klube.

Veliko uspeha pri delu z mladimi vam želi manager Greenhornsov

greenhorn

6 komentarjev:

ZZ pravi ...

odlično:)
potrjujem udeležbo vendar jo bom potrdil šele v petek 21.8. ker me žal prej ne bo v bližini interneta.
Upam da mi uspe tudi prej če se bo seveda ponudila priložnost.
Hvala in lep pozdrav

Gaffer Tito pravi ...

odobravam

Unknown pravi ...

Moj občutek je, da je ta u-21 liga pravzaprav pravi nastavek Lige mladosti :) Konec koncev gre resnično za mlade igralce.

Anonimni pravi ...

@thorest...verjetno imaš prav:)) Vsekakor bomo za naslednjo sezono razmislili kakšne so možnosti za razširitev tekmovanja na dve ligi po 16 klubov, kjer bi se potem prvih osem iz vsake skupine združilo v skupino za prvaka lige mladih. Seveda je vse odvisno od uspešnosti letošnjega tekmovanja...

Anonimni pravi ...

Še kratka novica...pričetek letošnje izvedbe lige bom verjetno zaradi dopustov premaknil za 1 teden, da bi lahko svojo prijavo potrdili tudi tisti, ki so trenutno odsotni, saj si za prvo sezono želim res kvalitetno udeležbo! Ligo bi predvsem rad imel kompletirano vsaj 4 dni pred njenim pričetkom, da bo še dovolj časa za zadnje obvestilo o štartu 1.kola...da ne bi potem imeli že v 1.kolu katastrofe s temi starostnimi omejitvami. Upam na najboljše!

P.S. Ne bom govoril o tem koliko bi bilo vse skupaj lažje, če bi se to v MZ-ju uredilo sistemsko!

Anonimni pravi ...

Seveda bo liga potekala po ekspresnem sistemu...5 tekem na teden!