četrtek, 25. december 2008

Blog bratovščine - se zapira

Vsled dogodkov v zadnjem mesecu dni, je ta blog, za katerega bi stavil, da bo doživel kar nekaj let življenjske dobe, dočakal svoj konec.

Za MZ skupnost to ni nič posebej tragičnega, bralcev ni bilo pretirano veliko, mnogim pa se je itak zdela zadeva brezvezna. Blog bo doživel svoje nadaljevanje v bolj uradni obliki, v MZ Zone za Slovenijo. Avtorji pa bodo, bolj ali manj, isti. Če je kdo pripravljen pisati za uradni Managerzone Slovenija, pa naj se javi.

Srečno.

petek, 5. december 2008

Izreden sestanek upravnega odbora Greenhornsov !

Včeraj pozno zvečer se je na izredni seji v zvezi z zadnjimi dogodki v klubu (nov bogat sponzor, prodaja igralcev) sestal nadzorni odbor. Po žolčni razpravi na začetku seje...koga od igralcev naj se proda in koga naj bi se ne prodalo po nobeni ceni je strasti umiril predstavnik glavnega sponzorja, ki je preostalim članom nalil "čistega vina" v obliki jasnih ciljev in načrtov, ki jih imajo glede kluba v prihodnje. " Nas v bistvu ne zanima boj za "tam nekakšen obstanek", ampak želimo stalno biti prisotni v borbi za vrh v slovenskem MZ nogometu. V skladu s tem smo z managementom kluba in strokovnim štabom tudi sestavili kadrovsko križanko za naslednjo sezono ter program dela v trening kampu. Za vse te cilje bomo zagotovili znatna finančna sredstva, s strani vseh klubskih struktur pa pričakujemo resno, zavzeto in strokovno delo" je končal daljši monolog gospod Svetispas Zlatoust kot predstavnik glavnega pokrovitelja kluba.

Nato je seja potekala več ali manj gladko in spodaj našteti sklepi so bili soglasno sprejeti!

1.) Managment kluba ima proste roke pri iskanju dveh tujih okrepitev na položaju klasičnega napadalca in centralnega branilca

2.) Prioriteta kluba še naprej ostaja iskanje mladih in perspektivnih igralcev v slovenskem prostoru in v ta namen bo klub izločil 25% svojega letnega budžeta

3.) Kljub nekaterim nejasnostim in različnim mnenjem znotraj odbora se igralec Valerij Osenjak DAJE na trg, vendar nikakor ne pod ceno, zato bo začetna odškodnina za njegov prestop znašala 1,6 mln. eurov, saj menimo, da je v njem še veliko potenciala za napredek, ki ga bo v slučaju, da ne najdemo nove sredine zanj še naprej razkazoval v domačem klubu kot zamenjava za prvega centerforja

4.) Erih Hartman, Hubert Šumej, Ljubo Venika in Marlon Anželjc so igralci na katere klub v prihodnosti ne računa več, zato gredo na trg po simbolični začetni ceni 10.000 eurov (2,4 mln. tolarjev)

5.) Kljub zgoraj navedenim ciljem za naslednjo sezono (boj za prvo tretjino lestvice) uprava glede na bodoče igralske spremembe že v tej sezoni od stroke zahteva mesto na lestvici s katerim bi si klub zagotovil obstanek v družbi najboljših slovenskih klubov brez napornih kvalifikacij!

S tem je bila naporna seja zaključena in člani odbora so si v nadaljevanju večera in noči dali duška na zakuski , ki jo je organiziral glavni sponzor ter ob prijetnih nostalgičnih zvokih jugo muzike.

Po poročanju klubske čistilke Fatime, ki prihaja na delo v zgodnjih jutranjih urah so zadnji taksiji izpred uprave kluba odpeljali pol ure po njenem prihodu ravno v času ko je Fatima že pisala "SMS poruku svom dragom"!

"Dragi muž! Danas stižem nešto kasnije pošto je podivljala rulja u klubskim prostorijama izvela desant od refoška po zidovima, a bogami ima svugdje i bakljava i bureka u obliku nekakvih predhistorijskih fresaka što povremeno otpadaju sa stropova. Mamu im...a tek da vidiš klubski zahod"!

Sicer pa je po poročanju lokalnega časnika "V nove čase z novo vlado" prvi jutranji trening potekal mirno in dostojanstveno!

Vzporedno s to novico povzemajo tudi pisanje avstrijskega dnevnika Kleine Zeitung, da Dimitrija Rupla tudi danes ni bilo na okence klubske blagajne Greenhornsov, da bi prevzel letno družinsko klubsko gratis vstopnico zase, za svojo Marjetico, služkinjo Filomeno in bodyguarda. Iz neuradnih virov navedeni časnik še poroča, da omenjeni gospod gratis karte morda niti ne bo dvignil, saj še vedno upa na položaj častnega gosta v VIP loži dunajskega stadiona Prater kot častni član kluba Austria Memphis.

četrtek, 4. december 2008

Slovenska prva MZ liga po 27. sezoni

Z res veliko zamudo dodajam končne rezultate prejšnje sezone. A vendar bolje pozno kot nikoli, morda pa bomo enkrat še pogledovali to razvrstitev za nazaj. Podroben komentar je že oktobra bil objavljen v Greenovem zdaj že standardnem prispevku Zastor je padel...

Zaključek 27. sezone je veljal morda za najbolj napetega. Glavna akterja sta bila gotovo Aisneren in Revolucionar, ki sta v zadnjem kolu o prvem mestu odločala kar sama. Revolucionarju ni uspelo ponovno osvojiti naslova prvaka, čeprav je imel prav vse pomembne dejavnike na svoji strani, predvsem pa srečo. Ko je že kazalo, da je Herbi odpadel in da bo naslov osvojil Tito, je večno drugi Aisneren le uspel in osvojil že dolgo pričakovani naslov. Managerja AISNEREN se je namreč že prijel naziv "večno drugi". Poleg naslova prvaka je AISNEREN v 28. sezono prišel kot prvi Slovenec, ki nastopa v Champions Cup.

Macolar je končal na koncu precej višje, kot je kotiral celotno sezono. Resni miljardni nakup (v skupni vrednosti za 2 igralca) je bil investicija v naslednjo, torej 28. oziroma trenutno sezono.

Ponovno so razočarali nove ekipe, ki se niso uspele obdržati v elitni skupini. Mirno lahko zapišem tudi, da sta G7 zapustila ekipi Greenhorns in Volki.

Končni vrstni red - 27. sezona


Team W T L = P Status
1. AISNEREN 15 5 2 47 50
2. NK Revolucionar 15 3 4 44 48
3. WoTaM United 14 5 3 47 47
4. NK Macolar 14 3 5 36 45
5. Grebatorji 13 2 7 44 41
6. F.C.GO-GO TEAM 13 1 8 25 40
7. NK Slovan 10 4 8 14 34
8. Greenhorns 9 3 10 12 30
9. Volki 7 4 11 3 25
10. NK Vrhovci 2 3 17 -69 9 div1.1
11. Ajdovš�ina 1 2 19 -92 5 div1.2
12. Medvode 1 1 20 -111 4 div1.3