petek, 5. december 2008

Izreden sestanek upravnega odbora Greenhornsov !

Včeraj pozno zvečer se je na izredni seji v zvezi z zadnjimi dogodki v klubu (nov bogat sponzor, prodaja igralcev) sestal nadzorni odbor. Po žolčni razpravi na začetku seje...koga od igralcev naj se proda in koga naj bi se ne prodalo po nobeni ceni je strasti umiril predstavnik glavnega sponzorja, ki je preostalim članom nalil "čistega vina" v obliki jasnih ciljev in načrtov, ki jih imajo glede kluba v prihodnje. " Nas v bistvu ne zanima boj za "tam nekakšen obstanek", ampak želimo stalno biti prisotni v borbi za vrh v slovenskem MZ nogometu. V skladu s tem smo z managementom kluba in strokovnim štabom tudi sestavili kadrovsko križanko za naslednjo sezono ter program dela v trening kampu. Za vse te cilje bomo zagotovili znatna finančna sredstva, s strani vseh klubskih struktur pa pričakujemo resno, zavzeto in strokovno delo" je končal daljši monolog gospod Svetispas Zlatoust kot predstavnik glavnega pokrovitelja kluba.

Nato je seja potekala več ali manj gladko in spodaj našteti sklepi so bili soglasno sprejeti!

1.) Managment kluba ima proste roke pri iskanju dveh tujih okrepitev na položaju klasičnega napadalca in centralnega branilca

2.) Prioriteta kluba še naprej ostaja iskanje mladih in perspektivnih igralcev v slovenskem prostoru in v ta namen bo klub izločil 25% svojega letnega budžeta

3.) Kljub nekaterim nejasnostim in različnim mnenjem znotraj odbora se igralec Valerij Osenjak DAJE na trg, vendar nikakor ne pod ceno, zato bo začetna odškodnina za njegov prestop znašala 1,6 mln. eurov, saj menimo, da je v njem še veliko potenciala za napredek, ki ga bo v slučaju, da ne najdemo nove sredine zanj še naprej razkazoval v domačem klubu kot zamenjava za prvega centerforja

4.) Erih Hartman, Hubert Šumej, Ljubo Venika in Marlon Anželjc so igralci na katere klub v prihodnosti ne računa več, zato gredo na trg po simbolični začetni ceni 10.000 eurov (2,4 mln. tolarjev)

5.) Kljub zgoraj navedenim ciljem za naslednjo sezono (boj za prvo tretjino lestvice) uprava glede na bodoče igralske spremembe že v tej sezoni od stroke zahteva mesto na lestvici s katerim bi si klub zagotovil obstanek v družbi najboljših slovenskih klubov brez napornih kvalifikacij!

S tem je bila naporna seja zaključena in člani odbora so si v nadaljevanju večera in noči dali duška na zakuski , ki jo je organiziral glavni sponzor ter ob prijetnih nostalgičnih zvokih jugo muzike.

Po poročanju klubske čistilke Fatime, ki prihaja na delo v zgodnjih jutranjih urah so zadnji taksiji izpred uprave kluba odpeljali pol ure po njenem prihodu ravno v času ko je Fatima že pisala "SMS poruku svom dragom"!

"Dragi muž! Danas stižem nešto kasnije pošto je podivljala rulja u klubskim prostorijama izvela desant od refoška po zidovima, a bogami ima svugdje i bakljava i bureka u obliku nekakvih predhistorijskih fresaka što povremeno otpadaju sa stropova. Mamu im...a tek da vidiš klubski zahod"!

Sicer pa je po poročanju lokalnega časnika "V nove čase z novo vlado" prvi jutranji trening potekal mirno in dostojanstveno!

Vzporedno s to novico povzemajo tudi pisanje avstrijskega dnevnika Kleine Zeitung, da Dimitrija Rupla tudi danes ni bilo na okence klubske blagajne Greenhornsov, da bi prevzel letno družinsko klubsko gratis vstopnico zase, za svojo Marjetico, služkinjo Filomeno in bodyguarda. Iz neuradnih virov navedeni časnik še poroča, da omenjeni gospod gratis karte morda niti ne bo dvignil, saj še vedno upa na položaj častnega gosta v VIP loži dunajskega stadiona Prater kot častni član kluba Austria Memphis.

2 komentarja:

Gaffer Tito pravi ...

LOL
lepo si se razpisal.
bravo

Unknown pravi ...

Da, res izjemen zapis. Z Ruplom in Fatimo dobi zadeva povsem realistično dimenzijo.