nedelja, 27. junij 2010

Na hitro o novi MZ možnosti: "training boost".

Z novo pogruntavščino prejšnji teden, je ekipa MZ naredila kar nekaj šumenja. Negodovanj. Pritožb. Pa tudi zelo potrebnega razpravljanja. Hkrati tudi pozitivnega odobravanja nove možnosti, ki bo zares "štela" šele naslednji teden.


Danes tako igramo zadnjo ligaško tekmo, ki trening boost še ne bo aktiven. Čeprav morda kdo zmotno misli, saj vidi tisto malo zeleno zvezdico, da slednja šteje.


Nekaj pojasnil okoli tega novega dodatka vsekakor moram dati. Najprej generalno, saj prvi občutek, tudi moj, da misliti, da bo to prednost za tiste, ki so bolj redni uporabniki MZ. Žal ne. Razen za tiste, ki jim tudi ostale, ne samo ligaške tekme pomenijo iziv. Meni ne. V novici so namreč uporabili besedno zvezo "temporary boost", kar je meni dalo misliti, da bo igralec, ki bo postavljen na novo trening pozicijo, imel začasno psihološko povečano lastnost na tisti lastnosti, na katero je bil postavljen. Ja ne. Imel bo dodatno @ zelene barve, dokler bo pač tam.

Vsaj 2 uri pred ligaško tekmo naj bi namreč bilo že dovolj, da bi prijela zelena @. Še o velikosti vpliva. Ne gre za +1 @. Vpliv naj bi bil precej manjši. Tudi igralca z 10@ se bo dalo naboostati. Sem že testiral. Ni mi pa še jasno, kako ali "prime", če damo več kot enega igralca na trening polje. Tako bi namreč lahko celotno ekipo boostal na hitrosti.... Vpliva trenerja, pa naj ne bi bilo.

Osebno mi je všeč vsaka sprememba, sploh če je povezana z samo igro. Menim tudi, da bolj aktivni managerji imajo pravico do neke prednosti. Bolj tej, kot tisti, ki so člani kluba. A žal se mi zdi, da bo Ekipa MZ tale dodatek pripeljala malce prehitro. V MZ širši javnosti so sicer določene pobude o pojasnilih in spremembah. Počakajmo na naslednji teden, gotovo bodo prišla nova navodila.

petek, 11. junij 2010

Nova preobleka MZ

Čeprav ima ekipa ManagerZone v navadi, da spreminja s kozmetičnimi popravki spletno stran ob začetkih nove sezone, so tokrat malce pohiteli. Nova podoba je... No, predvsem nova. In na novo se bo potrebno navaditi. Vsaka sprememba do sedaj je najprej naletela na huronsko negodovanje širše MZ javnosti, na koncu pa smo se vsi s tem sprijaznili in tako navadili, da ko so naslednjič naredili novo spremembo, so hoteli uporabniki nazaj staro. Je to večna nezadovoljnost

kritične publike ali kaj drugega ne vem. Vem pa, da je tale preobleka čudna. :)


Sicer pa moram dodati, da so bolj smiselno razdeljene vsebine, le navaditi se bo potrebno. Najbolj pa me veseli, ker so odstranili (vsaj mislim) povsem tehnično invalidne menije, ki so se na čuden način odpirali. Slednje namreč sploh ni delovalo na mojem HTC Herotu, tako da je pregledovanje MZ strani z smartphonom bila velika muka.


Kar se tiče same sezone, smo kar prek polovice, hitro gre ta sezona, v kateri sem se ponovno vrnil med elito. Nič kaj posebnega se ni zgodilo, razen da me je NK Revolucionar popolnoma razbil, saj sem prejel kar 9 golov in to proti prvi postavi in normalni postavitvi. Poraz je še toliko bolj bolel, ker je šlo za tradicionalni bratski dvoboj iz katerega sem ponovno potegnil eno veliko nulo. Zmage proti temu Liverpoolskemu klonu nisem zabeležil že kar nekaj časa.


Igralsko zasedbo sem sicer okrnil. Skupaj že 7 prodaj igralcev to sezono, od tega enega slovenskega reprezentanta in 3 iz prve enajsterice jasno pove, da igra NK Macolar z rezervo. V žepu. Če dodamo tem 7 prodajam še 4 prodaje igralcev prejšnjo sezono ob dejstvu, da novih nakupov ne to ne prejšnjo sezono ni bilo je verjetno vsem jasno, da NK Macolar niti ne igra slabo. Kupčkanje denarja na računu sicer ni najbolj modro, vedeti moramo, da je tudi v MZ inflacija in je denar vedno manj vreden, a vseeno, 1mrd SIT iz prodaj to sezono je po moji oceni lep uspeh.


Igranje s 2 tujcema jasno nakazuje, da čakam, da se pojavi dober igralec. S preobleko v modre drese je NK Macolar že pred časom "napovedal", kje se igra nogomet. Pri Chelsea seveda. S to filozofijo se bom lotil tudi novih nakupov, v svoje vrste bi rad pripeljal kakega tujega reprezentanta. Sicer je to že bil Italijan Scacchi, a slednji je kljub dobrem treniranju kmalu izgubil svoje mesto v reprezentanci Italije.


Usmeritev za naprej je torej jasna, graditi nadpovprečne igralce tipa Slemenjak, Ljubi in mladi Smej, ki je to sezono pokazal, da je virtuoz, ki presega velikega Slemenjaka. Tudi Slemenjak je dobil možnost, da prestopi v drug klub, odškodnina v tem primeru bi bila 800mio SIT. Sicer bi tak prestop precej ogrozil mojo zdajšnji napadalni nogomet, saj sem uspešno vpeljal sistem 4-3-3.


Imamo vizijo. In ker se je danes začelo tudi Svetovno prvenstvo WC South Africa 2010, si bom drznil sposoditi besede, ki jih zasledimo ob naši reprezentanci: imamo srce.