ponedeljek, 26. september 2011

Pa ne, da je že skoraj konec 39. sezone?

Kaj sem delal tri sezone, da nisem uspel niti enega zapisa na ta blog? Ali pa morda boljše vprašanje, kaj sem naredil narobe, da sem prejšnjo sezono izpadel v nižjo ligo... V 1. divizijo. In ko danes gledam na rezultate, me očitno čakajo kvalifikacije za napredovanje v Prvo ligo. Kar je pravzaprav katastrofa.


Pa vendar vem, kaj je šlo narobe in kaj se je dogajalo z mojo ekipo. Nekaj napak je povsem individualnih in je njih izvor lahko najti prav v meni. Malce sem res pustil ekipo, čeprav nikoli ne zapustil. Že kako leto dni bistveno manj časa posvečam MZ v primerjavi s časom prej. A za morebitne bralce, predvsem nadobudne MZ managerje iz Slovenije, je morda lahko poučnih nekaj napak, ki sem jih storil. O njih bom pisal, če bo čas dopuščal v prihodnosti.

Eno in ključno, pa lahko razkrijem že sedaj. Igralci se upokojijo. In če zanje nimaš prave menjave, j e lahko to tudi usodno. Konec 38. sezone so me poleg izpada v 1. divizijo zapustili tudi kar štirje igralci s prve enajsterice, od tega 2 reprezentanta. Konec te sezone odhajata še dva iz prve postave. Pravih menjav nimam. Ker igranje v prvi ligi prinese tudi do 20 mio SIT več kot pa igranje v prvi diviziji, si novih okrepitev nisem mogel omisliti. Nasprotno, prodal sem celo nekaj mlajših a perspektivnih igralec, med drugim celo U-21 reprezentanta.

Bližajo se mi torej kvalifikacije in nasvet za to obdobje, za vse, ki se boste soočili z borbo za napredovanje ali obstanek: od danes naprej ne kupovat, ne prodajat igralcev. Še vselej se mi je potrdilo, da eno ali drugo vnese neko neskladje v ekipo in tudi super zvezdnik se do kvalifikacij ne bo vključil v ekipo. Neka druga podobna igra je imela posebno spremenljivko - team spirit in mislim, da jo ima tudi MZ, pa čeprav skrito.