nedelja, 29. julij 2007

Remi (kot) poraz v drugem krogu

Po eni strani sem vedel, da NK Karantanijo in za podcenjevati. Mimogrede, nekaterim še sedaj dela probleme ta "zmešnjava" z imeni. Ime današnjega nasprotnika sem uporabljal nekoč v oni drugi nogometni simulaciji (HT) in čeprav sem še predno so me od tam izgnali menjal ime v NK Macolar, ki sem ga sedaj ponovno uporabil, me nekateri prepoznajo prej pod Karantanijo. Torej... Današnjega nasprotnika opazujem že kar nekaj časa in očitno dela s svojo ekipo odlično. Zato danes ni bilo pocenjevanja. Je pa nekaj jasno, če sem prejšnjo sezono začel kot "overachiever" in sempotegnil iz ekipe 120%, je tokrat ravno obratno. Tale remi je čisti "underachiverski" dosežek. Pravzaprav so vse tekme od vključno finala v National Cup v tem duhu. In to mi ni všeč.

Ponovno se kaže, da brez Slemenjaka, ki je v kampu, moja ekipa ne prikazuje želenega. Nujna je bila prerazporeditev mož na igrišču, zdaj smo na 4-4-2. In vprašanje je, ali je naš tretji napadalec sploh sposoben igrati v prvi postavi. 5-3-2 v prijateljskih ligah ni delovalo, poraz proti Grebatorjem v Ligi mladosti je bil previsok.

Hkrati kupujem slovenskega vratarja - do 19 let, 7@ gooalkeeping (maxed) ali 6@ goalkeeping (unmaxed). Kupim takoj.

Včeraj sem v message boardu prve lige pustil tudi vabilo v prijateljsko ligo, o tem pa več jutri.

četrtek, 26. julij 2007

Še ena slaba novica

Neprijetnih presenečenj ni konec. Brazilski golman, mi je poslal tale mail:

Dear manager

My knees have been hurting for many seasons now and I feel that this can’t go on. After speaking to our team physician I have decided that I must retire. I will leave the club after this season.
Best regards Dagoberto Velasco

Sicer vemo, igralci se upokojijo med 32 in 38 letom in tisti, ki kupujemo starce vedno upamo, da bomo dobili takega, ki bo aktiven preko 36 leta. Kljub vsemu je Dagoberto opravil svoje delo odlično. Estonec je naslednji, ki je to sezono star 32 let, na srečo sta pred njim še najmanj 2 sezoni.

Sicer pa je sem poslal v trening kamp na priprave našega zvezdnika in reprezentata Slemenjaka. Upam, da se vrne še z dodatnimi @...

sreda, 25. julij 2007

Poraz v finalu pokala...

... 6-1 je pa vseeno visoko. Poraz je bil pričakovan, čeprav sem bil optimist. Ampak 6 golov v mreži. Tole se pa ne bom pobral še par dni. Zmaga v ligi je slaba tolažba. Zadetek Slemenjaka ob koncu tekme je vsaj častni zadetek, tako da smo vsaj čast obdržali.

Hvala vsem, ki ste me bodrili, upam, da bom tudi vam kmalu vrnil s podobno pozitivno podporo.

torek, 24. julij 2007

Z odločno zmago v finale National Cup

Včeraj mi je šlo res dobro. Igra je tekla gladko, vse je bilo kot mora biti, in sestavljanka ponavljanka je dala rezultat. Izjemna naveza Loodus - Raul je delovala, kot je treba. Čeprav nas v finalu čaka precej močnejši nasprotnik, tako z vidika tatkične dozorelosti in kvalitete igralcev, ostajam optimist. Mnogo mi pomagajo tudi številne dobre želje, ki padajo kot komentarji na tem blogu.

Jutrišnji finale pokala je tako v celoti zasenčil otvoritev ligaških tekem nove sezone, kjer se bom srečal z enim od novincev v prvi ligi. Upam, da me občutek ne vara in da nasprotnik ne potrebuje posebnih taktičnih analiz in priprav.

Sem pa spoznal, kako pomembno je uspešno nastopanje v National Cup tekmovanju. Poleg odlične finančne injekcije - nagrada za top 4 ekipe in dohodek od obiska tekem, sem danes kar 10 igralcih, ki so igrali včeraj, zasledil napredek v izkušnjah. Pred mano je torej najpomembneja tekma v moji karieri MZ vseh časov in ekip. Nasprotnik je izkušen in trd, ni odveč upanje na kak "upset event".

ponedeljek, 23. julij 2007

Prvi MZ meeting uspel

Čeprav se nas je pred enim tednom v Pržančku zbralo razmeroma malo, pa je srečanje uspelo. Vsaj po kvalitiativni ravni, saj je bila prisotna prva trojka prve slovenske lige. Na srečanje smo prišli tako managerji ekip:
1. Grebatorji
2. Extra-football.com
3. NK Revolucionar
4. Nk Savsko Naselje
5. NK Macolar.

Prišel je tudi manager Roberto, ki je nekoč igral v MZ country državi, dandanes pa je bolj predan drugi strateško managerski web igri.

S tekmovalnega vidika je slavil Herbnator, z zmago nad mojo ekipo v Ligi mladosti je začel pohod za osvojitev tega pokala, ki je ideološko nastal prav po enem izmed njegovih igralcev iz prej omenjene "druge" web nogometne igre, Ferdu Ovnu.

V tem tednu sem korenito prevetril ekipo z vidika naslednje sezone, vendar to ne pomeni, da bodo kakšne bistve taktične spremembe v sami igri. Prevetritev pomeni bolj usmeritev v iskanje lukenj in pomanjkljivosti, ki so nam odvzele nenadejano osvojitev prve lige. Glavni fokus pa je National Cup, kjer sem zadal na "povratni" tekmi z Extra-footballom Herbnatorju hud poraz. Temu je sledila še zmaga na ekipo iz Srbije v četrfinalu, ki sem jo proslavil na morju. Danes zvečer me tako čaka polfinale v National Cup Group 8 Edition 1. V uradnih pokalih tako visoko še nisem posegal nikoli. Po ponesrečenem ligaškem tekmovanu sem tako vso pozornost usmeril prav ta pokal. Pričakovanja so velika, vložek je izjemno visok, čaka pa nas ekipa ΑΓΡΙΝΟ FC, ki je bila v prvem delu tega tekmovanja v isti skupini kot NK Macolar in osvojila prvo mesto.

ponedeljek, 16. julij 2007

Prišel nazaj, razlogov za veselje ni

Po dobrem tednu dni sem se vrnil v Ljubljano z morja. Za rezultat sobotne odločilne tekme sem zvedel prek SMSja. Tako je ostal v osprednju naslednji cilj, prvo MZ srečanje. Vročina, napeta liga mladosti, dan je pravšnji za srečanje... Vse kaže, da bomo imeli tudi 3d prenos v živo.

Zadnje tekme proti Grebatorjem si nisem (še) ogledal, sem pa prebral številne komentarje, tu na blogu, pa tudi Perun se je izjemno razpisal na sporčilni tabli prve lige. Slednje je pohvalno, da le ni bila to posledica opojne zmage, saj so taki zapisi zelo dobrodošlo. Opazil sem tudi prenekatero kritiko moje taktike in igre. Doslej (vsaj javno) še nihče ni razkril niti odkril prave pomanjkljivosti, zato je tudi jaz zaenkrat še ne bom.

Uspešno sem opravil prodajo Kitajca, ki ga v obrambi resnično več ne potrebujem. Forma je po pričakovanju padla, upam, da jo bom popravil do prvih ligaških tekem.

Na splošno pa lahko rečem, da sem presegel pričakovanja v tej sezoni, boj za naslov prvaka je bil nepričakovan in me je kar rahlo presenetil. Tako imam tudi že cilj, za naslednjo sezono, kjer imam željo priti med prve tri, kar je razmeroma visok cilj, zato je objektivni cilj obstanek v prvi ligi brez kvalifikacij.

petek, 6. julij 2007

Dobljen je prvi polčas, v nedeljo drugi oz. finale

Zmaga proti Volkom je bil veličastna, visoka in je vlila precej samozavesti, a do končnega zadovoljstva bom moral premagati še Grebatorje. No, tudi remi bo, po srečnem razpletu, v zadnjih kolih, dovolj. Krajši molk na mojem blogu je skrbno načrtovan, Perun je izjemen manager in razkritje taktičnih zamisli bi lahko zmanjšalo element presenečenja...

Ob tej priliki se zahvaljujem vsem, ki me bodrijo in podpirajo, v nedeljo bom poskusil pokazati ves taktičen repertoar, ki ga imam. Med drugim bo poslovilno tekmo odigral tudi Kitajski branilec 邓平雄. Kitajec, čigar ime v prevodu pomeni Deng izjemni osvojevalec, je bil kar nekaj sezon steber v obrambi moje ekipe. Pri 21. letih je na trgu za 50mio SIT, kar ocenjujem kot realno minimalno tržno ceno.

Pred nedeljsko tekmo, pa namesto napovedi, ena pametna:

Bobby Knight, košarkarski trener iz ZDA je dejal:
"Most people have the will to win, few have the will to prepare to win."

sreda, 4. julij 2007

Noč pred predzadnjo tekmo...

... mi ne da spati. Toliko, kot se danes ukvarjam z naslednjima nasprotnika, se to sezono s posamičnimi tekmami še nisem. Cilj je jasen: zmaga na obeh. Gledam Slemenjaka v Mzmanagerju, slednji pripomoček je imel 24 urni blackout. Prav zanimivo je bilo brati forume, saj nekateri pravzaprav brez tega podpornega programa sploh ne znajo igrati, kaj šele postaviti. Slemenjak bo imel jutri ključno vlogo, če mu bo šlo nam bo šlo, če pa bo spet streljal preko gola in zapravljal priložnosti, ostanemo tam, kjer so bili moji plani pred začetkom sezone.

Zjutraj bom imel prednost domačega terena, Volki pa prednost presenečenja. Z izjemnim podmladkom, ki naj bi bili po ocenah asistenta reprezentance deležni enega najboljših trening tretmajev v Sloveniji, so Volki vselej nevarni, kar je na lastni koži občutila ekipa Extra-football.

Za končni razplet, me zanima samo moja igra in moja zmaga. Potrebujem 2 zmagi, če tega ne sestavim, potem pač nisem vreden naslova, ki ga resnici na ljubo kot stalno poudarjam, nisem pričakoval, ne načrtoval.

ponedeljek, 2. julij 2007

1. slovensko MZ srečanje

Po lahkotni zmagi v nedeljo in razmeroma dobrem razpletu za mojo ekipo v drugih tekmah, se mi ni težko prijaviti v MZ. Zadnji dve tekmi pred koncem sezone bosta odločili o zmagovalci do sedaj najbolj izenačene sezone v naši prvi ligi. V tem trenutku še vedno ni jasno, kdo bo dobil prestižni "lonec". Moje mnenje je, naj dobi lovoriko najboljši, tisti, ki ima najboljšo ekipi in bo naslednjo sezono najbolje zastopal Slovenijo v Ligi prvakov.

Glavna tema tega pisanja pa je srečanje Managerzone managerjev v Sloveniji. Do sedaj takega dogodka še ni bilo, čeprav smo večkrat prišli blizu tej ideji. A leta nazaj, nas je bilo le nekaj, tako da nismo mogli sestaviti nogometne ekipe (6 igralcev), da bi se pomerili z managerji, ki igrajo HT.

Ponudila se je lepa priložnost, da si 16. julija skupaj ogledamo 7. krog najstarejše slovenske prijateljske lige, Lige mladosti. Slednja ima korenine še iz prej omenjene igre, vendar smo ustrezno zamenjali ime. Glavna pobudnika tega srečanja sva aktualni selektor slovenske MZ reprezentance Herbnator in jaz.

Vsi slovenski managerji so torej vabljeni na prvo in s tem gotovo zgodovinsko srečanje managerjev MZ.

Kraj dogodka je izbran tako, da je praktično dostopen vsem, saj gre za lokal v neposredni bližini končne avtobusne postaje št. 7, Pržanj - v Ljubljani seveda. Povezave na lokacijo: karta in še slike.

Čas: glede na to, da se tekme začnejo v ponedeljek, 16. julija ob 21h, se začnemo zbirati od 20:45 dalje. Če ne poznaš nikogar od udeležencev, poišči skupino, ki sedi za mizo, pije pivo in gleda v prenosnik.

Prijave: ker s Herbnatorjem ne veva, kolikšno je zanimanje za obisk tega srečanja prosim, da se prijavite kar tu, pod komentar. Tako bomov vedeli tudi kdo vse pride in pomembnost dogodka. Hkrati redno spremljajte morebitna moja in Herbnatorjeva (saso) sporočila pod komentarji, še posebej v ponedeljek, če bi prišlo do kakršnih koli sprememb.
Predviden spored:
1. Spoznavne minut in zdravica :)
2. Ogled vseh tekem v Live 3D načinu.
Kot je možno videti, sodelujejo v Ligi mladosti številni najboljši klubu v Slovenji, precej prvoligašev in perspektivnih ekip. Za derbi kola sva z Herbnatorjem določila kar najino tekmo, glede na trenutno stanje na lestvici prve lige. Tudi ostale tekme ne bodo nič manj zanimive.

Volki - NK Revolucionar








extra-football.com - NK Macolar







Nazarje MNK - Greenhorns







Welski partizani - Kungota MNK







Grebatorji - NK Karantanija







N.K.DINAMO - NK CELEIA









3. Pogovor o možnostih za sestavo prave nogometne ekipe za izziv managerjev HT.
4. Izmenjava mnenj, pogovor o reprezentanci, izkušnje z MZ ipd.

SE VIDIMO!